AKTUELNO

Autorsku predstavu Željka Mitrovića "Lu" za samo mesec dana, pogledalo je 10.000 ljudi, a po svemu sudeći, teatar Oden ispisaće istoriju srpske pozorišne scene.

Autorska predstava direktora i vlasnika Pink Media Group Željka Mitrovića "Lu" već obara sve rekorde, a sudeći prema utiscima, mjuzikl je osvojio srca publike svih generacija.

Foto: Pink.rs

- Za mene je ovo lično mnogo značajno veče, ja sam presrećan... Došli smo do 10.000 gledalaca, što u pozorišnom smislu nije lako. Ne znam koja je predstava za samo 30 dana imala toliko gledalaca. I sa ovom predstavom ja mislim da ću učiniti ono što sam obećao pre mesec dana. Tačno je mesec dana prošlo, a ako sam u pravu, za manje od dve godine ćemo imati više od 100.000 gledalaca - rekao je Željko Mitrović.

Mitrović dodaje da su gledaoci isključivi kriterijum uspeha.

- Mogu ljudi da pričaju o raznim kriterijumuma uspeha, pre svega kada je umetnost u pitanju, a na kraju brojevi govore najviše. Broj gledalaca nema alternativu - rekao je Mitrović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada bismo za dve godine imali preko 100.000 gledalaca, upisali bismo se u nekoliko najgledanijih ikada, u klasi gde su ''Radovan treći'', "Buba u uhu" Ljubiše Ristića, i u predstave koje su imale preko 100.000 gledalaca, objašnjava Mitrović.

- Rekao bih da smo na dobrom putu da pređemo 100.000. Ovog meseca će na repertoaru biti učitana predstava "Pogledaj dom svoj anđele" sa muzikom Riblje Čorbe, već sledećeg meseca predstava o životu Šabana Bajramovića, uz dve dečije predstave, to će do kraja godine biti baš bogat repertoar. Moram da ponovim, meni je ovo večeras bilo izuzetno značajno - rekao je Mitrović.

Foto: TV Pink Printscreen

Teatar Odeon pozicionirao se na mapi beogradskih pozorišta, a predstave koje očekuju Beograđane ispisaće istoriju srpske beogradske scene.

Autor: Dubravka Bošković