AKTUELNO

Jedno upečatljivo RED vikend jutro.

Anđela Ašanin - mlada, atraktivna i bezrezervno šarmantna voditeljka i autorka potpuno drugačijeg vikend jutra na RED TVu, pod nazivom „Nered“, ugostila je kruševački bend "Keni nije mrtav".

Mateja Đokić – glavni vokal i gitara i Matija Pešić – prateći vokal i bas zajedno sa bubnjarem Savom Tomićem (koji nije bio u studiju) svoj zvuk mogu okarakterisati kao alternativni rok koji flertuje sa pank-rokom. Česti nastupi u zemlji u regionu, kao i njihovi interesantni tekstovi bili su dovoljan razlog dasvojim prisustvom obogate ovo RED vikend jutro.

Foto: Printscreen YouTube

“Sve ovo što stvaramo, donosi nam mir – koji i jeste poenta kada se nečeg latiš u životu. I to je dovelo do toga da se oko nas okupio jako kvalitetan tim ljudi. Ovo nam je najbolji period u životu” – rekao je Mateja.
“Volim da kažem da “Keni” nisu samo tri člana – već svi ljudi koji nas okružuju. Mi smo samo ti koji to iznose na bini. Svi smo mi “Keni”.” – rekao je Matija.

Momci su podelili sa RED TV publikom da su i vremenom shvatili da u bendu ne treba svako sve da radi, već svako sada ima svoje zaduženje. Mateja je tekstopisac i glavni za muziku, a na Matiji i Savi je da u kreiranju muzike pomognu Mateji i unesu groove crtu. Zajedno rade na aranžmanima, ali je Mateja taj koji donosi ideju, a Sava i Matija je razrađuju.

Foto: Printscreen YouTube

Anđela je primetila da u svojim tekstovima bend “Keni nije mrtav” na jako lep način priča o ženama i dopalo joj se što na pravi način ističu kod žene njenu senzualnost i ženstvenost.

“Smatram da je ženska energija poprilično uticajna na razvoj i pravac života muškarca. Pogotovo kada su u pitanju kreativnost i duhovnost. Takođe pored ženstvenosti i ženske energije, trudimo se da istaknemo i mušku seksualnost, jer je najnezastupljenija tema. A verujemo da je na tome zapravo i zasnovan rokenrol. Kada pišem pesme ne idem sa konkretnom idejom - već izbacujem iz sebe impresije koje prave priču koja daje celokupni utisak, kog na početku stvaranja ni ja nisam bio svestan dok se nije uobličila u pesmu. Nešto najlepše i najseksije kod muškarca jeste ispoljavanje ženske energije.” – zaključio je frontmen benda Mateja.

Foto: RED TV

Šta su “Kenijevci” još podelili sa Anđelom, vezano za stvaranje, ali i anegdote benda – za slučaj da ste propustili ovaj “Nered”, možete celo gostovanje pogledati na RED TV Youtube kanalu.

Autor: S.P.

#Anđela Ašanin

#Keni nije mrtav

#Red Tv

#nered