AKTUELNO

Silindžer, sa kojim su vršili pregovore, značajna je kompanija u svetu kada je u pitanju proizvodnja vojnih čamaca.

Sedamnaesti put izvan granica Srbije, PR-DC izlagao je svoje proizvode. Vlasnik Pink Media Group - Željko Mitrović i ekipa inženjera u Parizu na Sajmu odbrane Milipol, razmatrali su transfer tehnologije sa vodećim francuskim proizvođačem plovila.

Foto: Printscreen YouTube

Foto: Printscreen YouTube

“Silindžer je velika kompanija u proizvodnji plovnih objekata. Mi smo već šest do osam meseci zaokupljeni idejom da napravimo plovni objekat koji zaranja, savladava veliku daljinu, izranja, otvara svoju platformu i odatle izleću dronovi koji obave misiju, vrate se, ponovo zarone i vrate se kući. To je bila ideja, a sa Silindžerom otišli smo korak dalje. Došli smo do kombinovane varijante gde to možemo uraditi sa posebnim čamcima, koje oni inače proizvode i koji zaranjaju, sakriveni su pod vodom, zatim isplove, i nakon toga dronovi obave svoju misiju. U zavisnosti da li su kamikaze – vraćaju se ili ne.” – rekao je Željko.

Foto: Printscreen YouTube

Foto: Printscreen YouTube

Gospođa Božana, ispred Silindžera objasnila je šta sve Željko Mitrović i PR-DC sa ovom uspešnom francuskom kompanijom mogu zajedno da stvore.

Foto: Printscreen YouTube

“Silindžer je lider na svetskom tržištu u proizvodnji vojnih čamaca. Prave čamce samo za potrebe vojske, policije i profesionalne upotrebe. Beskrajno sam srećna ukoliko zahvaljujući Željku uspemo da dogovorimo transfer tehnologije i da u Srbiji možemo da pravimo specijalne Silindžere sa dronovima. To bi bila velika inovacija i revolucija na tržištu – jer to još niko nije uradio.” – rekla je Božana.

Foto: Printscreen YouTube

“Kao što je Božana, rekla transfer tehnologije jedne ovako značajne francuske kompanije je velika stvar. Mislim da je to što će se svima dopasti – pogotovo našim klijentima na Bliskom istoku. Zaista verujem u budućnost. Sa strane dronova dajem uvek podršku ovakvim projektima.” – rekao je Miloš Petrašinović.

Foto: Printscreen YouTube

“Voda je jako dobra, zato što se jako teško otkrivaju sva oružja koja se nalaze pod vodom. Najozbiljniji operativni status jedne letelice je da vreba pod vodom. Kad dođe trenutak izroni - obavi misiju – vrati se.” – zaključio je Mitrović.

Francuzi nisu ostali imuni na srpsku pamet i dovitljivost tima inženjera koji je okupio Željko Mitrović.Izlaganje PR-DC obežilo je veliko interesovanje posetilaca, a Milipol na kom su izlagali više od 1.000 izlagača posetilo je više od 30.000 ljudi, iz čak 150 zemalja.

Autor: S.P.

#Francuska

#Milipol

#Miloš Petrašinović

#PR-DC

#Pink Media Group

#Silindžer

#sajam

#Željko Mitrović