AKTUELNO

Gosti "Hit Tvita" bili su predsednik Skupštine Srbija Ivica Dačić, lider LDP -a Čedomir Jovanović i novinar Ivan Radovanović.

Lider LDP u incidentu sa navijačima: Ne očekujem da neko rešava moje probleme

Jovanović je na početku emisije govorio o incidentu čiji je bio akter, a kada je u naletu besa razbio staklo na jednom restoranu brze hrane.

Lider LDP je rekao da je pozvao predsednika Srbije i rekao mu samo jednu rečenicu:

-  Rekao sam mu da više nije odgovor da odemo ni on, ni ja, jedini odgovor je da pokušamo da razumemo jedan drugog - naveo je Jovanović.

On je rekao da nije krio svoje ponašanje.

- Ovo što se meni dešava više niko ne može da razume - rekao je Jovanović i dodao da nema problem sa navijačima, nego sa huliganima.

Foto: TV Pink Printscreen

Ne dopada mi se pesma o Legiji, te bitange, Hijene ispod mog prozora i ne očekujem da neko rešava moje probleme i nikada nisam. Žao mi je škode i svakog čoveka koje bio svedok toga, a da je tu prolazio. Ja sam se vraćao svojoj kući, nisam išao u njihove i jazbine i brloge. Imam pravo da biram okuženje u kojem ću da živim. Neće mi ulaziti u kuću nogom, kako su navikli, rekao je Jovanović.

On je naveo da je ljut na direktora polcije jer pokušava da izbegne odgovornost.

- Ne mogu tako više da živim, da se vozim gradom u džipu, da me neko maltretira - rekao je Jovanović.

Predsednik LDP je rekao da je sam pozvao policiju i sam sebe prijavio i napomenuo da je više puta imao problema sa navijačima.

Ne pada mi na pamet da ikada više pravim kompromise i okrećem glavu od suštine. Mi smo razoreno društvo. Neko je od tih ljudi napravio to što su danas. Ovde se ne razgovara, već se reži, laže i ujeda, rekao je Jovanović.

Radovanović je rekao da incidentima koji mogu da se dogode treba da se bave oni čiji je to posao i da ga više brinu reakcije u medijima i na društvenim mrežama.

- Oni govore o činjenici da živimo u društvu koje više voli da se bavi tuđim životima nego svojim - rekao je Radovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Dačić je podsetio da je Jovanović ranije imao policijsko obezbeđenje, na osnovu bezbednosnih procena.

- Situaciju treba sagledati ne sa aspekta njegovog odnosa sa policijom, već sa aspektna pretnji koje imao - rekao je Dačić i dodao da je potrebno odvojiti da li je njegovo ponašanje bilo u redu ili ne i kakave su bezbednosne pretnje koje postoje.

Predlog broj 1 - Сделано в Сербии

Dačić je rekao da se pokretanjem proizvodnje ruske vakcine u Torlaku rešava pitanje naše zdravstvene bezbednosti i istakao je to velika stvar za Srbiju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ne zna se da li će se pandemija nastaviti. Srbija je prva zemlja u Evropi koja proizvodi ruske vakcine u Evropi, a za Rusiju je to pobeda njohove nauke - rekao je Dačić i ukazao da je ta vest dobila veliku pažnju u Rusuji.

Ova godina je pokazala da država u kojoj živom je jedna od onih koja na ozbiljan način promišlja i sadašnjost i budućnost. Krenuli smo od nabavke maski, pa respiratora, pa sa izgradnjom bolnica, nabavkom vakcina, pa sa sada i njihovom proizvodnjom, rekao je Radovanović.

Jovanović je navao da je u poslednjih godinu dana 47 dana proveo u bolnici, od čega 25 na intenzivnoj nezi.

- Ova zemlja ima puno toga što je pogrešno, ali pošteno je da iskažemo poštovanje prema onima koji su od Srbije napravili zemlju u kojoj možete da primite četiri različite vrste vakcine - rekao je Jovanović.

Kako je rekao, Srbija je jedina bila sposobna da sprovede proizvodnju ruske vakcine od početka do kraja.

Predlog broj 2 - Rio Tinto referendum

Radovanović je ocenio da slučaj Rio Tinto govori sve o političkom životu kod nas.

- Izgleda da imamo samo jednog čoveka koji se stvarno bavi politikom. Imate Vučića koji drži konferenciju za medije, priča o planovima, podacima, pokazao je papire i Mariniku sa parolama od pre 100 godina. Oni samo jedno isto lupetaju. Ponekad mi izgleda da Vučić ima više odgovora nego oni glupih pitanja. Oni ne pričaju o elementarnim stvarima - rekao je Radovanović.

Dačić je istakao da projekat postoji već 17 godina i o njemu se govorilo u vreme kada je on ušao u vladu 2008. godine.

- Vučić jeste zainteresovan za taj projekat kao državnik, kako bi Srbija od toga imala koristi - rekao je predsednik Skupštine Srbije i dodao da je ovo kao i u mnogim drugim temama pokušaj skretanja pažnje sa nepostojanja ozbiljnih programa u opoziciji.

Kako je dodao, ako će to doneti boljitak građanima i ako neće ugroziti životnu sredinu ne vidim u čemu je problem.

Predlog broj 3 - Haranje Palilule

Dačić je naveo da se ovim pokazalo da šta god da Vučić uradi pa makar bilo i dobro nikada ne nailazi na pozdravljanje.

- Nisam bio u gradskoj vlasti i ne poznajem Jovičića - rekao je Dačić i dodao da je moguće da jedna istraga traje dve godine.

Jadno je da mi ovde razapinjemo tog čoveka. Ja nisam nikada u životu čuo za taj problem zbog kog je uhapšen. Neka svako radi svoj posao, rekao je Jovanović.

Predlog broj 4 - Nema roka, nema pritiska ?

Radovanović je ukazao da na pokušaje da se političke odluke izguraju na "dža bu".

- To definitivno ne može da se desi, uz nas ovaj put stoje dobre stvari. Mi smo svoje obaveze ispunili i nismo opstruirali taj proces. Karte koje imamo u rukama su dobre - rekao je Radovanović.

Predlog broj 5 - Kritika iz Podgorice

Dačić je ocenio da je možda bio oštar kada je govorio o Crnoj Gori, ali da je razlog to što ne trpi licemerje.

- U svemu što je pratilo raspad Jugoslavije, učestvovalo je rukovodstvo Crne Gore - rekao je Dačić i dodao da Đukanović nije bio ništa drugačiji u odnosu na Miloševića.

On je podvukao da Srbija nije izazvala ni jedan problem u odnosu sa Crnom Gorom i dodao da našu državu zanima samo položaj Srba u Crnoj Gori.

Crna Gora je krenula putem da su neki građani ugroženi i narušila integritet Srbije priznanjem nezavisnosti takozvanog Kosova. Nije Srbija ta koja je priznala nezavisnost sverene Crne Gore, istakao je Dačić koji ne razume retoriku koja svađa Srbe i Crnogorce.

Radovanović je rekao da mu je žao Crne Gore jer ta država više nema odgovore na sva pitanja koja je muče.

- Ta priča da Srbija nekoga ugrožava je stupidna, jer upravo pokušava suprotno jer naučila da može da funkcioniše samo u uslovima mira i stabilnosti - istakao je Radovanović.

Jovanović kaže da mu je žao zbog jaza koji je stvoren između Srbije i Crne Gore, te ocenio da to nije samo posledica odnosa Beograda i Podgorice.

- Srbije nije našla svoju sreću u izborima na kojima je izgubio DPS - istakao je lider LDP i dodao da je problem mnogo dublji.

Telefonsko glasanje

Milan iz Sombora je glasao za predlog broj 1 Dijana iz Novog Sada je glasala za predlog broj 1

Dačiću, Radovanoviću i Jovanoviću je favorit predlog broj 1, koji je definitivno privukao najveću pažnju.

Gledaoci su toku emisije mogli da glasaju za predloge i na fejsbuk stranici Hit tvit i na tviter nalogu hit_tvit.

#Hit Tvit