AKTUELNO

Argo (engl. Argo) američki je film iz 2012. godine koji je režirao Ben Aflek. Utemeljen je na novinskim člancima objavljenim 2007. godine u kojima je Toni Mendes, operativac agencije CIA, vodio spasavanje šestoro američkih diplomata iz Teherana u Iranu tokom Iranske talačke krize 1979. godine.

U filmu su glavne uloge ostvarili Ben Aflek kao Mendes, Brajan Kranston, Alan Arkin i Džon Gudman, a film je u distribuciju krenuo 12. oktobra 2012. godine u SAD, uz kritičke hvalospeve i odličnu zaradu u bioskopima.

Argo je dobio sedam nominacija za prestižnu filmsku nagradu Oskar uključujući one za najbolji film, najbolji adaptirani scenario (Kris Terio) i najboljeg glumca u sporednoj ulozi (Alan Arkin). Takođe je bio nominovan za pet nagrada Zlatni globus, od kojih je osvojio dva za najbolji igrani film (drama) i najboljeg reditelja. Udruženje holivudskih glumaca proglasilo ga je filmom sa najboljim glumačkim ansamblom 2012. godine, a Alan Arkin je takođe bio nominovan u kategoriji "Glumac u sporednoj ulozi" i za Zlatni globus i za nagradu Udruženja holivudskih glumaca.

Foto: Pink.rs/Pexels

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Film

#argo

#najava