AKTUELNO

“Američki Gangster” je solidan krimi film, on se zasniva na detaljnom i dubokom ocrtavanju korupcije i zavere na najvišem nivou. Većina ovaj film naziva “Crnim Licem sa Ožiljkom”, ali Ridli Skot nas ovde upoznaje sa likom, koji i pred svoje ulične, surove, ubilačke persone opet pronalazi vremena da ide sa majkom u crkvu i generalno ispomaže svima njemu bližnjima.

Pored navedenog biografskog segmenta, ovaj film kvalitetno portreiše sliku kasnih šesdesetih i ranih sedamdesetih godina prošlog veka u Americi, preciznije u Harlemu, puno droge, očaja i surovosti, gde samo najjači opstaju, i uspeva nešto da ostvare, gde su policajci prljaviji od najgorih pacova.  Iako ovaj fiilm traje 157 minuta, on uspeva da vam održi pažnju, bivajući interesantan krz čitavu svoju duraciju. Pored svog surovog kriminalnog kontenta, ono što me je prijatno iznenadilo jesu faktori kvalitetno strukturalne karakterne drame. Bukvalno svaki akter koji se pojavi na platno je svrhishodno tu, posedujući kvalitetnu dubinu i pozadinsku priču, i ubrzo se njegovi lični motivi uključuju u čitav tok, stvarajući konfliktu, i samim time i neopohdonu sekvencu za film.

Foto: Pink.rs/Pexels

Ovaj biografski film se centrira oko Frenka Lukasa, njegovom razvoju operacije prenošenja heroina, kao i odnos sa italijanskom mafijom, stvarajući jednu priličnu kompleksu sliku podzemnog sveta. Denzel Vašington glumi Lukasa u ovom ostvarenju, ali je teško suditi o njegovom kvalitetu, pošto smo ga u ovakvom tipu uloge videli već brdo puta. Recimo da je solidan, i da se njegova jednodimenzionalnost ovde korektno uklopila. Glavnu sporednu ulogu tumači Rasel Krov (Russell_Crowe), on  glumi policajca koji vija Lukas, iako njegov doprinos neće ostati kod posmatrača memorabilan, treba svakako pohvaliti njegovu transformaciju u američki naglasak.

Ovaj film nije ništa revolucionarno, ali je kvalitetan gangsterski film. Mi ovde pratimo uspon u pad jednog od poznatijih dilera heroina, i ako ste fan ovakvog tipa filmova gde korupcije, nasilja i pohlepa preovladavaju, onda je ovo definitivno za vas.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram Youtube!