AKTUELNO

"Ubij svoje najdraže" je američka biografija i dramski film, koji je napisao Ostin Bun i režirao Džon Krokidas. Svetska premijera filma se održala 2013. godine na Sundance film festivalu, gde je dobio pozitivnu prvu reakciju. Film je bio prikazan i na film festivalu u Torontu 2013. godine. takođe je imao ograničeno pozorišno prikazivanje u Severnoj Americi od 16. Oktobra 2013. godine.

Priča je o studentima i članovima književnog pokreta Bit generacija (eng. Beat Generation): Lusijen Kar (eng. Lucien Carr), Alen Ginzbergg (eng. Allen Ginsberg), Vilijam Burouz (eng. William S. Burroughs), i Džek Keruec (eng. Jack Kerouac), njihovim životima i međusobnim interakcijama.

Foto: Pink.rs/Pexels

1994. godine poeta Alen Ginzbergg (Danijel Radklif) osvaja mesto na univerzitetu Kolumbije u Nju Jorku. Dolazi kao neiskusan prvo-godišnjak, ali ubrzo sretne Lusijen Kara (Dejn Dehan),koji je anti-establišment i pomalo grub. Zatim Ginzberg saznaje da je Kar uspešan u svojim studijama zbog David Kamerera (Majkl Si Hol), koji mu radi sve eseje i ima grabežljivu vezu sa Karom. Ginzberg primećuje da je Kamerera zaljubljen u Kara i saznaje da Kamerera pritiska Kara za seksualne odnose, uzvrat održava njegovo mesto na fakultetu.

Mladi Alen Ginzberg se takmiči za ljubav šarmantnog studenta Lusijen Kara. Kada mu je protivnik nađen mrtav, Kar, Vilijam Burouz i Džek Keruec su uhapšeni za ubistvo.Nakon hapšenja, Kar zamoli Ginzberga za pomoć. Ginzberg pronalazi značajne dokaze protiv Kamerera o njegovim prethodnim vezama i piše delo "Svedočna noć" (eng. "The Night in Question"). Delo opisuje emotivniju scenu gde Kar preti Kamereru i ubija ga. Kar, prestravljen, odbija fiktivnu priču i moli Ginzberga da je ne objavi, u nadi da mu neće uništiti svedočenje.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!