AKTUELNO

Ova ponoć stigla je pre svih.

Željko Mitrović, prihvatio je interesantanu opkladu i izazov od muzičke zajednice Srbije. U svom maniru, vrlo je ozbiljno pristupio situaciji i sa svojim bendom "The Monks" u narodnom periodu možemo ga naći u muzičkom studiju, gde snima, komponuje i producira 30 pesama za 30 nedelja, a svaka pesma imaće i svoj video. Čovek koji je sve samo ne običan biznismen, prihvatanjem ovog izazova poželeo je da svoj uticaj još jednom iskoristi na drugačiji način i pokaže mladima u Srbiji i regionu još jednu, harmoničniju, stranu muzike.

Peta pesma i video Željka Mitrovića i benda “The Monx” koji su ugledali svetlost dana jeste pop-rok numera “Ponoć”. Željko i ekipa do sada su objavili četiri drugačije hit-numere, koje su vrlo brzo i sa oduševljenjem prihvaćene kod publike. Do sada dominirao je fank zvuk; fank-rok, džezi fank…ali numera “Ponoć” donosi zapravo jednu potpuno drugačiju atmosferu! Željko Mitrović, nekadašnji basista Beogradskog benda “Oktobar 1864”, u najnovijoj numeri donosi lagane zvuke pop-roka. Pop-roka koji je takav nepogrešiv senzibilitet imao krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina. Nežan, a snažan vokal pevačice benda “The Monx”, Isidore Mitić, savršeno dočarava vajb godina koje su ostavile ogroman pečat u muzici kako u regionu, tako i u svetu. Savršeno nasvirani muzičari benda “The Monx” na čelu sa Željkom, zajedno sa Isidorinim vokalom, napravili su takvu muzičku celinu koja se bez greške dopada na prvo slušanje, a na drugo već obožava. 

Publika koja je odrasla na pop-roku prošlog veka, ili živela aktivno taj zvuk u tom vremenu, ne može biti imuna na ovu stvar, jer apsolutno daje više od retro momenta. Ova “Ponoć”, koja je stigla pre svih, daje osećaj fine ustreptalosti koja budi kod slušaoca najfinije porive. Željko je zapazio da se domaća scena pretvorila u trep i rep i da je nestalo harmonije. Sa bendom “The Monx” osećaj muzike u najfinijem smislu te reči se ne gubi već i te kako dobija, a mladi sada imaju priliku da čuju jedan drugačiji ritam i povežu se sa drugačijim vidom tekstova.

Karakteristična stvar za sve dosadašnje Željkove numere je činjenica da i ako izbacuje pesme na svakih nedelju dana – da svaka odiše sopsvenim vajbom i svaka je donela zasluženi uspeh. 

2020. bila je više nego turbulentna, na globalnom nivou. Svi sa nestrpljenjem iščekujemo ulazak u sledeću godinu, jer koliko god da smo svesni da se stvari ne menjaju preko noći – 2021. godina donosi nadu! A ona nam je svima potrebna – da se osećamo dobro! Zato je numera “Ponoć”, kao vesnik dobrih vesti, izašla baš sada kao potpuni pogodak za kraj 2020, kao uvod u bolje stvari koje nas očekuju.

Autor: S.P.

#Isidora Mitić

#Izazov

#The Monx

#nova pesma

#novi spot

#pop-rok

#Željko Mitrović