AKTUELNO

Počinje dugoočekivani istorijski spektakl!

Od večeras, svakog radnog dana u 20 časova gledaoce širom regiona na TV Pink očekuje istorijsko-ljubavna drama “Jugoslovenka”. Neverovatna priča idejnog tvorca Romana Majetića i producenta Željka Mitrovića, počinje u avgustu 1916. godine, u trenutku kada je zemlja okupirana i podeljena između Austro-Ugarske i Bugarske. Istorijski deo priče fokusiran je na odnos između dela oficira s jedne i Vlade i Dvora s druge strane, kao i rasplet tih odnosa, događaje na frontu, ulogu srpske vojske u proboju Solunskog fronta i situaciju nakon oslobađanja zemlje. Deo priče koja je plod autorove mašte fokusiran je na dve porodice – Pavlović i Ristić – koje simbolizuju dva pola srpskog društva tog doba.

Foto: Jelena Simonović

Osim neverovatnih lokacija, vrhunske scenografije, maestralnog scenarija i autentičnih kostima, najveći adut serije “Jugoslovenka” je fantastična, pažljivo birana glumačka ekipa: pored glavnih glumaca Jovane Milovanović i Dušana Matejića, gledaćete deo postave iz “Crvenog meseca” – Ivanu Dudić, Mihajla Jovanovića, Slavišu Čurovića, Lepomira Ivkovića, Branka Đurića, Srđana Karanovića, Ninu Grahovac, Daniela Kovačevića i Miodraga Milovanova – ali i nova lica poput Jane Milić Ilić, Zorana Pajića, Stefana Radonjića, Dragana Vujića Vujketa, Tamare Šustić, Petra Ćiritovića, Branke Pujić, Borisa Komnenića, Žarka Stepanova, Dušana Kaličanina i mnoge druge. Upravo su neki od glumaca pokušali da u nekoliko rečenica predstave “Jugoslovenku” gledaocima i pozovu ih da od večeras svakog radnog dana u 20 časova budu uz TV Pink. 

Lik Sofije Baumen iz “Crvenog meseca”, koju igra Ivana Dudić, nastavlja da živi i u “Jugoslovenki”, na radost milionske publike.

Sam naziv “Jugoslovenka” predstavlja stvaranje nečeg novog, nečeg velikog i nečeg veoma moćnog. Tako da.. Takva će i serija biti – rekla je Ivana Dudić.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Glavnu junakinju Kosanu, dete sa Košara, izuzetno lepu, nadarenu, pametnu i obrazovanu devojku, igra mlada glumica Jovana Miovanović, koja je “Jugoslovenku” predstavila onako kako je ona vidi.

Ovo je serija koja se bavi vremenom u kom nismo sudelovali i živeli, a o kom smo mnogo čitali. Ali, ovo nije suvoparna istorija, nego vas uvuče u žvote tih ljudi koji su tada živeli – kaže Jovana.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Popularna srpska glumica Jana Milić Ilić u “Jugoslovenki” igra jednu od glavnih uloga, Milicu Ristić, inteligentnu, sofisticiranu ženu kojoj je veoma bitan društveni status. Ona je oduševljena projektom, te gledaoce poziva da od večeras prate ovu istorijsku dramu.

Mislim da će “Jugoslovenka” biti veliko iznenađenje i da ništa slično nije rađeno kod nas. Ova serija nije samo priča o politici tog vremena, već svojevrsna ljubavna priča, priča o dve porodice – jedne pozitivne, druge negativne – koje su prikaz i današnjeg sistema vrednosti. Lično, očekujem mnogo od “Jugoslovenke”. Zaista je dinamična, ima mnogo peripetija, komplikovanih odnosa, mnogo toga se dešava, može mnogo toga da se nauči, tako da je “Jugoslovenka” nešto što preporučujem svima da gledaju – rekla je Jana.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Još jedno novo lice u glumačkoj postavi je Tamara Šustić, koja igra Janinu ćerku, Jelenu Ristić, šarmatnu i koketnu devojku, veoma ambicioznu po pitanju udaje i društvenog statusa.

Predstavila bih “Jugoslovenku” kao istorijsku ljubavnu dramu koja će biti veoma zanimljiva. Čak ima i neke momente trilera. Tako da, gledajte “Jugoslovenku” – poručila je Tamara.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Budite uz program TV Pink, prva epizoda je upravo počela!

Autor: M.Đ.

#Ivana Dudić

#Jana Milić Ilić

#Jovana Milovanović

#Jugoslovenka

#RTV Pink

#Roman Majetić

#Serija Jugoslovenka

#Tamara Šustić

#Televizija Pink

#serija

#Željko Mitrović