AKTUELNO

Kako je sapšteno sa TV Pink, serija "Jugoslovenka" nastavlja da se snima bez prekida.

Posle velikog produkcijskog uspeha istorijskog spektakla, serije “Crveni mesec”, tragom fantastičnih rezultata gledanosti (prema istraživanjima agencije za merenje gledanosti Nilsen), naša kuća je odlućila da nagradi gledaoce još jednom sagom iz epohe. Početkom jula je na Hvaru započeto snimanje svojevrsnog nastavka, TV serije “Jugoslovenka”. Reditelj Roman Majetić je sa ekipom koja radi na seriji, ali i brojnim glumcima na čelu sa Ivanom Dudić, otputovao na Hvar, gde je i zvanično startovalo snimanje serije “Jugoslovenka”, a glavni producent će, kao i za seriju “Crveni mesec”, biti Željko Mitrović.

Foto: Jelena Simonović

Kako se krajem prošle nedelje dogodio incident na Hvaru, i pošto je reditelj serije “Jugoslovenka” doziveo fizicki nasrtaj, mediji su doveli u pitanje nastavak snimanja serije.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Tim povodom, TV Pink ovim putem želi da obavesti medije i gledaoce koji sa nestrpljenjem očekuju nastavak snimanja i emitovanja nove TV serije, da su reditelj, kao i ekipa serije u dobrom zdravstvenom stanju, a da su ceo slučaj preuzeli organi vlasti na tom ostrvu. Produkcija se odvija po planu, bez odlaganja i kašnjenja, kao i emitovanje koje nas očekuje u narednoj TV sezoni. Snimanje će se posle Hvara, nastaviti na brojnim lokacijama u Srbiji, ali i filmskom studiju PFI u Šimanovcima, gde je sagrađen ceo grad iz ovog perioda. 

Podsetimo, Roman Majetić je otkrio da se na projektu “Jugoslovenka” radilo mesecima, paralelno sa završetkom “Crvenog meseca”, kao i da će to biti još zahtevniji projekat jer je planirano 140 epizoda

“Jugoslovenka” nije u potpunosti nastavak “Crvenog meseca”, osim u smislu koji određuje epoha. Pricu gradimo dve godine kasnije, nakon “Crvenog meseca”, tako da nastavljamo putovanje kroz istoriju Srbije i Balkana, ali što se zapleta tiče, to je potpuno nova tema. Jedina ista stvar je lik Sofije Baumen, koja povezuje “Crveni mesec” i “Jugoslovenku”. Ne mali broj glumaca će ostati i u “Jugoslovenki”, posebno istorijski likovi – regent Aleksandar I Karađorđević, njegov brat Đorđe, Nikola Pašić, a od fiktivnih likova tu se Sofija, njena majka Marija Baumen, Pavle Dimitrović – otkrio je tada Majetić.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Ekipa će za nekoliko nedelja završiti snimanje na Hvaru, kada se vraća u Beograd, gde će se nastaviti snimanje TV serije “Jugslovenka”. Snimanje u Beogradu odvijaće se u Pinkovim filmskim studijima u Šimanovcima, ali i na eksternim lokacijama. Emitovanje serije “Jugoslovenka” na TV Pink zakazano je za novu televizijsku sezonu, tacnije od jeseni 2020. godine. 

Autor: M.Đ.

#Crveni mesec

#Hvar

#Jugoslovenka

#RTV Pink

#Roman Majetić

#Televizija Pink

#incident

#serija

#Željko Mitrović