AKTUELNO

Saznajte sve o najsmrtonosnijem snajperisti.

Za sam početak TV Pink vezuje se odličan izbor filmova. I danas se rado sećamo filmskih maratona koji su nas držali prikovane za televizor iako je od tada prošlo više od dve decenije. Ova najgledanija komercijalna televizija u Srbiji želela je da pridobije svoju publiku dobrim izborom i kvalitetom i u tome je i uspela. Sada TV Pink predstavlja svojoj vernoj publici pinkov letnji bioskop i poručuje da provedete leto na Pinku.

Drugi u nizu, film “Snajperista“ (AMERICAN SNIPER) iz 2014. godine prikazaće se u utorak 14.jula u jedan sat nakon ponoći na kanalu TV Pink. “Snajperista” je američka biografska ratna drama, koju je režirao kultni američki glumac i reditelj Klint Istvud. Scenario je napisao Džejson Hal, a isti je bazirao na memoarima iz 2012. godine koje je napisao Kris Kajl. Memoari se temelje na životu američkog marinca Krisa Kajla, zvanično najsmrtonosnijeg snajperiste u američkoj vojnoj istoriji - sa 160 potvrđenih ubistava. Ali on nije bio samo izuzetno nadaren i precizan strelac. Poslat je u Irak sa samo jednim ciljem: da zaštiti svoje saborce. Njegova preciznost spasla je ogroman broj života na ratištu, a kako se priča o njegovoj hrabrosti sve više širila, dobio je nadimak Legenda. Međutim, za njega su čule i neprijateljske snage, pa su ucenile njegovu glavu i učinile ga glavnom metom pobunjenika. Uprkos opasnosti i problemima kod kuće, Kris se zalagao za moto američkih marinaca koji glasi: Neostavljaj ni jednog čoveka iza sebe! Nakon četiri borbene operacije, kada se vratio svojoj porodici, Kris shvata da ne može da ostavi rat iza sebe.

Video: Pink.rs/PROMO

Kontroverznaratna drama “Snajperista“ Klinta Istvuda, nominovana je za šest Oskara – zanajbolji film, najboljeg glavnog glumca, najbolji scenario, najbolju montažu, najbolji miks zvuka i najbolju montažu zvuka – za koju je i osvojio ovu prestižnu nagradu. Zasnovan je na istinitoj priči i munjevitom brzinom postao najgledaniji ratni film u Americi do danas. Film je podelio javnost - dok jedni smatraju da je reč o slici i prilici istinskog patriotizma, drugi ga kritikuju jer glorifikuje rat, ubijanje i američki šovinizam. Reditelj je ove optužbe apsolutno odbacio i naveo da u “Snajperisti“ nema nijednog političkog aspekta osim činjenice da se dobrim delom odvija u ratnim zonama. Glavne uloge tumače fenomenalni Bredli Kuper i Sijena Miler.

Foto: Tanjug AP

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini

TV Pink, koja već decenijama važi za najgledaniju komercijalnu televiziju, izbor je publike zahvaljujući svom probranom sadržaju. Praćenje svetskih trendova je imperativ i samim tim vernoj publici želi da u domove ovog leta donese najboljifilmski program.

Autor: S.P.

#Bredli Kuper

#Film

#Sijena Miler

#Snajperista

#TV Pink

#letonapinku

#pinkcelunocidan

#pinkleto

#pinkovfilmskimaraton

#pinkovletnjibioskop