AKTUELNO

Nespretnog, stidljivog, povučenog momka iz Nikšića koji se zaljubljuje u Ljudmilu, sjajno je dočarao mladi glumac Nemanja Rafailović.

Serija “Preživeti Beograd”, nastala u saradnji produkcijske kuće “Contrast Studios” i TV Pink, uspela je da od prve epizode osvoji sve generacije, iako je u početku bila okarakterisana kao serija za tinejdžere. Priča o četiri devojke koje tragom svojih snova o boljoj budućnosti pokušavaju da pronađu svoje mesto u velikom gradu, o ljudima koje na tom putu sreću, ali i porodici i prijateljima koje za sobom ostavljaju, zaista je uspela da se uvuče u domove milionske publike, koja će ove subote u 22 časa moći da pogleda poslednju epizodu serije “Preživeti Beograd”.

Pored četiri devojke – Nevene, Ružice, Marine i Ljudmile – gledaoci su upoznali i muški deo ekipe, a mnogima je posebno zanimljiv bio lik Jablana. Nespretnog, stidljivog, povučenog momka iz Nikšića koji se zaljubljuje u Ljudmilu, sjajno je dočarao mladi glumac Nemanja Rafailović. Upravo sa njim smo sumirali utiske o seriji, snimanju koje je trajalo godinu dana, ali i Jablanu, koji sve vreme pokušava da se odvoji od porodice. Na pitanje da li će uspeti da se osamostali, Nemanja kaže – teško.

Teško će se osamostaliti jer je mnogo vezan za tetku Živanu i strica Goruna. On pokušava da se osamostali, Ljudmila ga tera da postane svoj čovek i da postane muškarac, ali to mu ide malo teže. Jablan dolazi iz neke druge sredine, iz Nikšića, Beograd mu je stran, nekako je prevelik za njega. Mislim da bi mogao da uspe kada bi malo stavio po strani porodicu, kada bi nekad išao čak i na svoju štetu, ali da prođe kroz sve životne situacije – rekao je Nemanja na početku.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

S obzirom na to da je Jablan miran dečko, ne upada u probleme i posvećen je fakultetu, pitali smo Nemanju po čemu su njih dvojica slični, a po čemu se razlikuju, i kakav bi savet on dao Jablanu da može.

Uh, bolje da mu ne dajem savete (smeh). Slični su po domovini, Crnoj Gori, ja sam iz Budve, on je iz Nikšića i to je možda jedina sličnost. On je miran tip, povučen, uči, nekako je potpuno drugačiji od mene, ali je upravo zbog toga bilo zanimljivo raditi na tom liku. Kroz svoj život sam imao različita iskustva iz društva, imao sam razne osobe pored sebe i onda je bilo malo lakše izgraditi lik i pronaći smer u kom treba da ide. Opet, bilo je teško da se ubacim u njegovu kožu i da glumim studenta koji redovno ide na fakultet, koji sluša tetku, strica, roditelje – kaže mladi glumac i otkriva šta mu je najteže palo dok je gradio Jablanov lik.
On je veoma sveden lik, dosta je miran. Pošto smo drugačiji energetski, ja bih nešto odigrao drugačije kada pročitam scenario. Zato smo mnogo pričali na setu, kako bih smirio sebe jer je Jablan mirniji, tih i povučen.

Serija “Preživeti Beograd” okupila je veoma mladu i talentovanu ekipu glumaca, među kojima je i Nemanja, a kako sam kaže, ova serija donela mu je dragoceno iskustvo.

Serija mi je donela divna prijateljstva sa ljudima iz ekipe, veliko prijateljstvo sa Slavišom Čurovićem, koji mi je u seriji stric. S njim se evo i nakon završetka snimanja čujem i viđam. Postao mi je stric i u privatnom životu takoreći (smeh). Uglavnom ovo je bilo jedno divno iskustvo i jedan veliki plus za mene na početku karijere – kaže Nemanja.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Kako se u subotu emituje poslednja epizoda serije “Preživeti Beograd”, sa Nemanjom smo sumirali utiske sa snimanja poslednje scene.

Bila su pomešana osećanja. Posle skoro godinu dana smo završili snimanje, i kada smo snimili poslednju scenu, po prvi put se desilo da idemo kući i nemamo snimajući dan sutra, prekosutra, za četiri, pet dana. Bilo je tu i tuge što se sve završilo, kao ekipa smo svašta prošli tokom godinu dana snimanja. Po komentarima publike i reakcijama, shvatio sam da smo uspeli da na jedan verodostojan način prikažemo studentski život u Beogradu, dolazak u taj veliki grad – rekao je Rafailović.

Ljubavna situacija između Ljudmile i Jablana se komplikuje u poslednjih nekoliko epizoda, a Nemanja nije želeo da otkriva šta će se u poslednjoj epizodi dogoditi sa njihovom veridbom, kako publici ne bi pokvario užitak.

Bila je ta veridba, sve se vrti oko toga. Šta god da kažem, otkrilo bi kraj, tako da ne smem mnogo da pričam. Biće tu svega, gledaoci će morati da pogledaju, ali uglavnom, biće lep kraj – rekao je Nemanja.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Šta će se dogoditi sa Nemanjinom likom Jablanom, ali i ostalim akterima – Ljudmilom, Marinom, Ružicom, Nevenom, Kokijem, Žankom i Stevanom, saznaćete u poslednjoj epizodi serije “Preživeti Beograd” u subotu 27. juna u 22 časa na TV Pink!

View this post on Instagram

Pored četiri devojke – Nevene, Ružice, Marine i Ljudmile – gledaoci su kroz seriju “Preživeti Beograd” upoznali i muški deo ekipe, a mnogima je posebno zanimljiv bio lik Jablana. Nespretnog, stidljivog, povučenog momka iz Nikšića koji se zaljubljuje u Ljudmilu, sjajno je dočarao mladi glumac Nemanja Rafailović. Upravo sa njim smo sumirali utiske o seriji, snimanju koje je trajalo godinu dana, ali i Jablanu. - Slični su po domovini, Crnoj Gori, ja sam iz Budve, on je iz Nikšića i to je možda jedina sličnost. On je miran tip, povučen, uči, nekako je potpuno drugačiji od mene, ali je upravo zbog toga bilo zanimljivo raditi na tom liku. Bilo je teško da se ubacim u njegovu kožu i da glumim studenta koji redovno ide na fakultet, koji sluša tetku, strica, roditelje – kaže Nemanja. Pogledajte šta je još Nemanja rekao o snimanju, radu na seriji, ali i o tome šta će se desiti do kraja i ne zaboravite: poslednja epizoda serije “Preživeti Beograd” je na programu TV Pink u subotu u 22:00! @rafailovic.n @preziveti.beograd @contrast.studios @rados.bajic.officialpage @nedeljko.bajic.24 #preživetobeograd #prezivetibeograd #serija #tvserija #poslednja epizodca #contraststudios #tvpink #rtvpink #televizijapink #komedija #tvshow #subota #domacaserija

A post shared by TV PINK (@rtvpink) on

Autor: M.Đ.

#Contrast Studios

#Nemanja Rafailović

#RTV Pink

#Televizija Pink

#glumac

#preživeti beograd

#serija