AKTUELNO

Ne propustite veliko finale istorijskog spektakla jedne epohe!

Nakon godinu dana svakodnevnog rada cele ekipe koja broji nekoliko stotina članova, večeras se završava najznačajniji Pinkov projekat “Crveni mesec”. Istorijski spektakl jedne epohe osvojio je srca milionskog auditorijuma, koji se tokom šest meseci prikazivanja, uzimajući u obzir dvomesečnu pauzu, saživeo sa likovima u predratnom Beogradu. Svi oni koji u bez daha pratili Sofiju Baumen, Nikolu Stanimirovića, njihove porodice, kraljevsku porodicu Karađorđević i ostale fiktivne i stvarne istorijske likove, dobiće završnicu u finalnoj epizodi “Crvenog meseca” koja je na programu TV Pink večeras u 21:30 časova.

Pored Ivane Dudić koja igra Sofiju Baumen, glumac koji je osvojio simpatije publike je njen direktni partner, Miloš Đurović, koji je tumačio srpskog oficira Nikolu Stanimirovića. Upravo sa njim smo razgovarali u susret poslednjoj epizodi “Crvenog meseca”. S obzirom na to da je vanredno stanje prekinulo snimanje i emitovanje, Miloš otkriva kako je bilo vratiti se u čizme Nikole Stanimirovića posle dvomesečne pauze.

Brzo sam se navikao, u stvari odvikao se nisam, samo sam se odmorio za ta dva meseca koliko smo svi bili u izolaciji. Brzo sam se vratio u Nikoline čizme, te dve nedelje koliko je trajalo snimanje nakon pauze je bilo sasvim dovoljno da ih iznesem, a onda sam ih tako lepo izuo i prešao na starke (smeh) – rekao je Miloš na samom početku.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Kako je snimanje “Crvenog meseca”, sa pripremama trajalo više od godinu dana, Đurović je ispričao kako je bilo raditi na tako zahtevnom i važnom projektu.

Moram da priznam da je bilo veoma naporno, ali bilo je lepo, bilo je intenzivno, bilo je uzbudljibvo. Činjenica da snimate nešto što traje godinu dana… Prirodno je bilo da smo se u jednom trenutku umorili, da smo se malo prezasitili. Tako da je taj period od dva meseca meni sigurno prijao da se odmorim i da snimanje završimo sveži i odmorni – rekao je glumac.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Brojne fan stranice na društvenim mrežama, ali i visoka gledanost, dokaz su koliko su gledaoci pratili “Crveni mesec” tokom svih ovih meseci, te ne čudi što su bili tužni kada je emitovanje prekinuto pred sam kraj serije. Miloš je otkrio šta su mu obožavaoci pisali i govorili kada su ga sretali na ulici.

Imao sam kontakt sa publikom, ljudima je nedovršena priča najviše nedostajala jer su konstantno bili uz nas, sve vreme su nas pratili,a nisu dobili kraj. Osim što su mi pisali na društvenim mrežama, prilazili su mi na ulici i uglavnom su me pitali kad će kraj. Drago mi je da su gledaoci mogli da se podsete svega što se dešavalo pre nego što su prikazane nove epizode i srećan sam što je priča zaokružena – kaže Đurović.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Sada kada se serija završava, pitali smo Miloša da sumira svoj angažman na ovom projektu, šta mu je “Crveni mesec” doneo, i po čemu će ga pamtiti.

Pamtiću i lepe i tužne trenutke, svi smo prošli kroz veoma emotivne trenutke, bilo je tu faza kada je ljudima bilo mnogo teško, ali je bilo i faza kada su se nekim članovima tima događale lepe stvari, biće tu i prinova u našoj ekipi, bićemo bogatiji za još jednog člana. Pamtiću lepo druženje, lepu atmosferu na snimanju, odličan odnos sa kolegama. Toko ovog snimanja sam stekao neka poznanstva za koja stvarno mislim da će trajati i to mi je najdraže. “Crveni mesec” predstavlja najvažniju stvar u mojoj karijeri, sigurno. Najveće iskustvo koje sam do sada imao u snimanju televizijske serije. Kada bih evocirao uspomene od maja prošle godine do sad, mislim da kada bih seo i napisao koliko sam stvari naučio i koliko stvari sam kod sebe uočio, a koje će mi značiti u daljim projektima: ovo je sigurno jedno veliko, veliko iskustvo – objašnjava Miloš.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Na samom kraju razgovora, Miloš je otkrio samo delić onoga što gledaoce očekuje u večerašnjoj finalnoj epizodi.

Posle te velike ljubavi i njihovog intenzivnog i burnog života, Nikolina veza sa Sofijom dobiće nešto što su svi, verujem, očekivali – rekao je mladi glumac za kraj.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Glumačka i autorska ekipa smatra da će finalna epizoda opravdati očekivanja publike, a nama ostaje da vas pozovemo da gledate poslednju epizodu istorijskog spektakla “Crveni mesec” večeras u 21:30 časova na TV Pink!

View this post on Instagram

Svi oni koji u bez daha pratili Sofiju Baumen, Nikolu Stanimirovića, njihove porodice, kraljevsku porodicu Karađorđević i ostale fiktivne i stvarne istorijske likove, dobiće završnicu u finalnoj epizodi “Crvenog meseca” koja je na programu TV Pink večeras u 21:30 časova. Uoči poslednje epizode istorijskog spektakla, Miloš Đurović otkriva po čemu će pamtiti ovu seriju. - Pamtiću i lepe i tužne trenutke, svi smo prošli kroz veoma emotivne trenutke, bilo je tu faza kada je ljudima bilo mnogo teško, ali je bilo i faza kada su se nekim članovima tima događale lepe stvari, biće tu i prinova u našoj ekipi, bićemo bogatiji za još jednog člana. Pamtiću lepo druženje, lepu atmosferu na snimanju, odličan odnos sa kolegama. Toko ovog snimanja sam stekao neka poznanstva za koja stvarno mislim da će trajati i to mi je najdraže. “Crveni mesec” predstavlja najvažniju stvar u mojoj karijeri, sigurno. Najveće iskustvo koje sam do sada imao u snimanju televizijske serije. Kada bih evocirao uspomene od maja prošle godine do sad, mislim da kada bih seo i napisao koliko sam stvari naučio i koliko stvari sam kod sebe uočio, a koje će mi značiti u daljim projektima: ovo je sigurno jedno veliko, veliko iskustvo – objašnjava Miloš. Ostanite uz veliku završnicu istorijskog spektakla “Crveni mesec” večeras u 21:30 na TV Pink! @losmi_djurovic @zeljkomitrovic @majeticroman #crvenimesec #poslednjaepizoda #velikofinale #tvspektakl #istorijskispektakl #tvserija #televizijapink #tvpink #rtvpink #zeljkomitrovic #romanmajetic

A post shared by TV PINK (@rtvpink) on

Autor: M.Đ.

#Crveni mesec

#Miloš Đurović

#RTV Pink

#Roman Majetić

#Televizija Pink

#glumac

#serija Crveni mesec

#Željko Mitrović