AKTUELNO

Od početka emitovanja, pa do sada, lik Stevana Kalinića se mnogo menjao, a Ivan je ispričao kako je ta promena izgledala iz njegovog ugla.

Najzahtevniji Pinkov projekat “Crveni mesec” ulazi u samu završnicu emitovanja – do kraja istorijskog spektakla ostalo je još dve epizode, što znači da će gledaoci poslednju epizodu pratiti u ponedeljak od 21:30 časova na TV Pink. “Crveni mesec” doživeće veliko finale, a milionska publika dobiće završetak ove priče – saznaće da li će Sofijina i Nikolina ljubavna priča imati srećan kraj, šta će se dogoditi sa ostalim likovima, ali šta početak Prvog svetskog rata donosi Beogradu. 

U suret večerašnjoj, pretposlednjoj epizodi “Crvenog meseca” razgovarali smo sa Ivanom Zablaćanskim, koji tumači lik Stevana Kalinića, potporučnika u službi Dragutina Dimitrijevića Apisa. Za početak, Ivan se podsetio perioda od dva meseca tokom kog je bilo prekinuto snimanje i emitovanje “Crvenog meseca”, neposredno pred sam kraj.

Uželeo sam se, pa mi je samim tim i bilo lakše da se vratim u lik Stevana Kalinića. Vratio sam se u ekipu koja funkcioniše već godinu dana, koja je uigrana, tako da nisam imao nikakvih problema. Drago mi je da smo se vratili i završili snimanje, iako mi je karantin na neki čudan način prijao, ali mislim da smo se svi veoma lako vratili snimanju – rekao je Zablaćanski i otkrio šta mu je najviše nedostajalo tokom iznenadne pauze:
Nedostajalo mi je sve zajedno, i ljudi i lik, i konji sa kojima se družim više od godinu dana. Sve mi je nedostajalo, ne mogu da izdvojim sad nešto posebno, sa svim ovim ljudima sam provodio po ceo dan, naravno da su se tu izrodila i neka prijateljstva, čuli smo se svakodnevno i pravili planove za period kad se cela situacija smiri. Zato ne mogu konkretno da izdvojim nešto, nedostajali su mi i ljudi, i snimanje, i moj lik, i naravno konji.

Foto: RTV Pink /Ivan Zablaćanski

Od početka emitovanja, pa do sada, lik Stevana Kalinića se mnogo menjao, a Ivan je ispričao kako je ta promena izgledala iz njegovog ugla. 

Stevan je došao do nekog cilja, za početak je skupio hrabrost da uradi neke stvari, tu je burma, Teodora je postala njegova žena. Ali, sada nastaju neki drugi problemi, u braku i službi, pošto je dobio premeštaj. Njegova priča sada ide u novom pravcu, dešavaju se nove stvari koje mora da rešava, ali se dosta promenio, napredovao je, više nije potporučnik, sad je poručnik – rekao je glumac.

Foto: RTV Pink /Ivan Zablaćanski

Mada je celoj ekipi drago što se snimanje završilo i što je jedna ovako važna priča zaokružena, Zablaćanski ističe da mu sve nedostaje sada kada je snimanju došao kraj.

Iako smo priželjkivali da završimo snimanje i spakujemo te finalne scene, mislim da će mi sve ovo nedostajati. Pojavljuju se tu još neka osećanja koja ne mogu da definišem, nedostaje mi snimanje, cela ekipa. Upoznao sam neke nove kolege, verujem da ćemo se još sretati, ali “Crveni mesec” je nešto što će ostati u mojoj karijeri, kao i privatno: zbog tih novih poznanstava – kaže Ivan.

Foto: RTV Pink /Ivan Zablaćanski

S obzirom na to da je imao priliku da radi na ovako velikom, zahtevnom i značajnom projektu, pitali smo Ivana šta za njega znači “Crveni mesec”.

Do “Crvenog meseca” nikada nisam bio u prilici da toliko u kontinuitetu budem pred kamerama, što svakom glumcu znači. Za godinu dana, skoro svaki drugi dan sam snimao ovde u Šimanovcima ili u eksterijeru. Ali, snimao sam sa istom ekipom, što donosi neku vrstu sigurnosti. Kada toliko radiš, kao što smo mi na ovom projektu, imate osećaj kao da ništa nije nemoguće – rekao je mladi glumac.

Iako nije želeo da otkriva šta će se dešavati u poslednjim epizodama, Ivan je pozvao sve gledaoce da ostanu uz istorijski spektakl, jer neće biti razočarani. 

Ne smem baš sve da otkrijem šta sve donosi kraj, ali se cela stvar zakuvava, neke stvari se razrešavaju, neke će verovatno ostati nedorečene, ali desiće se i nastavak serije. Gledaoci treba da ostanu uz nas i pogledaju kraj “Crvenog meseca” – rekao je za kraj Zablaćanski.

Foto: RTV Pink /Ivan Zablaćanski

Sasvim je sigurno da vas očekuje uzbudljiv kraj spektakla jedne epohe, zato ne propsutite pretposlednju epizodu “Crvenog meseca” večeras u 21:30 na TV Pink!

View this post on Instagram

U suret večerašnjoj, pretposlednjoj epizodi “Crvenog meseca” razgovarali smo sa Ivanom Zablaćanskim, koji tumači lik Stevana Kalinića, potporučnika u službi Dragutina Dimitrijevića Apisa. S obzirom na to da je imao priliku da radi na ovako velikom, zahtevnom i značajnom projektu, pitali smo Ivana šta za njega znači “Crveni mesec”. - Do “Crvenog meseca” nikada nisam bio u prilici da toliko u kontinuitetu budem pred kamerama, što svakom glumcu znači. Za godinu dana, skoro svaki drugi dan sam snimao ovde u Šimanovcima ili u eksterijeru. Ali, snimao sam sa istom ekipom, što donosi neku vrstu sigurnosti. Kada toliko radiš, kao što smo mi na ovom projektu, imate osećaj kao da ništa nije nemoguće – rekao je mladi glumac. Pretposlednju epizodu „Crvenog meseca“ pogledajte večeras u 21:30 časova na TV Pink! @ja_sam_kum_a_vi_ste_drug #crvenimesec #zadnjaklapa #tvspektakl #istorijskispektakl #tvserija #televizijapink #tvpink #rtvpink #zeljkomitrovic #romanmajetic

A post shared by TV PINK (@rtvpink) on

Autor: M.Đ.

#Crveni mesec

#Ivan Zablaćanski

#RTV Pink

#Roman Majetić

#Televizija Pink

#glumac

#serija

#serija Crveni mesec

#Željko Mitrović