AKTUELNO

Ciklus savremenog turskog filma – novitet za sve ljubitelje turske kinematografije.

TV Pink je od svog početka dobro poznat po svom bogatom i brižljivo odabranom filmskom programu. Ono po čemu se ističe je raznolikost i kvalitet, koji su gledaoci jako brzo prepoznali i ostali verni više od dve decenije. TV Pink 2 nudi širok dijapazon filmskih hitova, od najnovijih blokbastera preko holivudskih klasika, do dragulja svetske kinematografije. 

Kako je uspeh i uspon turskog filma otpočeo je 2001. godine kada se pojavilakomedija "Vizontele" u režiji Jilmaza Erdogan, Turska se danas pretvorila u kinematografsku velesilu, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U korak sa svetom, i razvojem kinematografije, novitet za sve ljubitelje turskog filma, od poslednje nedelje aprila, na drugom kanalu TV Pink, svakako je ciklus savremenog turskog filma, pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Turske u Beogradu.  

Drugi u nizu, film “Najava” (Anons) iz 2017. godine prikazaće se u sredu 6.maja u 20 časova na kanalu Pink 2. Radnja je smeštena u 1963. godinu i bavi se pokušajem državnog udara u Ankari, a četiri vojnika ubeđena su da će efektivnanajava imati značaj u uspehu državnog udara. Ova britka politička satira urežiji Mahmuta Fazila Džoškuna, osvojila je nagradu za najbolji mediteranski film na Venecijanskom filmskom festivalu, a jednu od glavnih uloga tumači Šendžan Gulerjuz , poznata po hit serijama"Dženetine suze" i "Zabranjena ljubav" , koje su se prikazivale na TV Pink.

Pored neverovatnog kvaliteta turskih filmova, popularnost turskih TV proizvodaje tolika da su uspeli da postignu ono što nitko nije očekivao, da svoje serije izvoze u kolevku sapunica - Latinsku Ameriku, a ostvarenja koja dolaze iz Turske kod nas beleže rekordnu gledanost. Neprikosnoveni medijski lider, TV Pink, osluškuje svoju publiku i prati trendove po pitanju sve traženijeg turskog filmskog i serijskog programa.

Tako i ovoga puta ružičasta televizija misli na svoju verne gledaoce i želi da boravak u njihovim domovima oplemeni značajnim ostvarenjima iz bogate turske filmske produkcije, koja je tokom predhodnih godina izrasla u jednu od najozbiljnijih nacionalnih kinematografija.

Foto: Promo

Autor: S.P.

#Ambasada Republike Turske

#Ciklus savremenog turskog filma

#Film

#Mahmut Fazil Džoškun

#Pink 2

#Turska kinematografija

#najava

#turski film

#Šendžan Gulerjuz

<
'