AKTUELNO

Ne propustite novo izdanje "Žikine šarenice" - od 10 sati na TV Pink.

Nove zenimljive priče i aktuelni gosti očekuju vas i ovog vikenda od 10 časova na TV Pink u emisiji „Žikina šarenica“. Vaši domaćini ovog vikenda biće Žika Nikolić i Marija Egelja, koji će vas voditi kroz razgovore sa brojnim gostima i kroz priloge iz čitave Srbije.

U susret državnom prazniku Sretenje, ove subote u emisiji „Žikina šarenica“ saznaćete sve u vezi sa verovanjima kada je reč o ovom državnom, ali i verskom prazniku. Dan Sretenja, 15. februar, je 1804. godine bio presudan za istoriju srpskog naroda, jer je tog dana Krađorđe Petrović podigao u Orašcu Prvi srpski ustanak. Na Sretenje 1835. godine u Kragujevcu je proglašen i prvi ustav kneževine Srbije, poznat kao Sretenjski ustav, a Srbija na ovaj dan slavi Dan državnosti. O značaju Prvog srpskog ustanka govoriće i istoričar Nemanja Starović, koji će ukazati na sve što je prethodilo ovom danu koji je od izuzetne važnosti za srpsku istoriju. Ekipa emisije “Žikina šarenica” je u susret Prvom srpskom ustanku posetila Karađorđev zavičaj, a prilog ćete videti upravo ove subote u “Žikinoj šarenici”.

Posle procesa restauracije, simbol Beograda, spomenik Pobednik vratio se na Kalemegdan. Lidija Stojković donosi priču o ovom remek-delu Ivana Meštrovića, čija je restauracija izazvala veliku pažnju javnosti.

Žika i Marija razgovaraće da dr Milanom Colićem, koji će otkriti tajne estetske hirurgije, dok će nutricionista Zvezdana Stojković otkriti tajnu dobrog izgleda i kako se rešiti viška kilograma do leta. O tome đta su vam zvezde pripremile za naredni period, govoriće astrolog Olga Jovanović.

Za dobru atmosferu u studiju biće zadužena grupa “Legende”, Marko Luis, Tijana Stojić, Dejan Aličić, kao i Ljiljana Obradović koja će otpevati pesme “Mito bekrijo” i “Opet imam razloga da živim”. Žika i Marija ugostiće I Aleksandru Kovač, koja posle dužeg vremena publici predstavlja nove pesme. Tako će gledaoci u “Žikinoj šarenici” videti spot za njenu novu pesmu “Poljubi me”, a svoju pesmu izvešće i Đorđe David i Ivana Peters.

U nedelju će o predstojećem Sajmu turizma, koji će se održati od 20. do 23. februara, govoriti Dejan Veselinov. Ispred Službenog glasnika gostovaće Jelena Trivan, dok će o svom poslu blogera govoriti Marko Tadić. Glumci Marko Jovičić, Dragan Vujić Vujke i Rade Ćosić će sa Žikom i Marijom razgovarati o njihovoj novoj predstavi “Tamo daleko”.

U nedelju će za dobru atmosferu u studiju biti zaduženi folk pevač Mitar Mirić i Ivana Šašić. Branislav Belajev će sa tamburašima otpevati pesme “U Novom Sadu” i “Sremačka balada”, dok će tamburaši sami izvesti pesmu “U tem Somboru”.

Očekuje vas još mnogo interesantnih priloga, zato ne propustite novo izdanje “Žikine šarenice” u subotu i nedelju 15. i 16. februara od 10 časova na TV Pink!

#Televizija Pink

#žikina šarenica

'