AKTUELNO

Budite uz "Novo jutro" televizije Pink i saznajte sve aktuelne informacije na jednom mestu!

U "Novom jutru" ćete gledati:

- Štampu ovog jutra prelistavaju Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost i Saša Gajović, državni sekretar u Ministarstvu kulture.

- Posle gotovo četiri i po meseca od proteklih vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji, lideri vodećih albanskih partija Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog Saveza Kosova, Aljbin Kurti i Isa Mustafa, su potpisali koalicioni sporazum. Predstavnici Srba sa Kosova i Metoije poručili su da  neće pružiti podrškuformiranju vlade , ali da to ne znači da neće razgovarati sa političkim predstavnicima Albanaca u južnoj pokrajini. O ovome govore Nebojša Čović, bivši šef Koordinacionog centra za KiM i Miloš Garić urednik portala Kosovo online.

Foto: Pink.rs/I. Petrović

- Ministarstvo finansija, kao drugostepeni organ, odlučilo je da naslednici Milana Nedića, premijera Srbije za vreme Drugog svetskog rata, nemaju pravo na restituciju, budući da on nije rehabilitovan. Advokat Zoran Živanović, najavio je da će protiv te odluke pokrenuti upravni spor. A na ovu temu gosti ovog jutra biće advokat Zoran Živanović i Strahinja Sekulić direktor Agencije za restituciju.

- Naš gost ovog jutra biće i Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova.

- Prema rečima lekara, čekaonice u našim Domovima zdravlja su pune, jer je zastupljen virus sezonskog gripa. Da li će opasnost od širenja virusa biti zaustavljena s obzirom da su deca na raspustu i kako se zaštititi od virusa? O ovome govori doktor Saša Milićević, pedijatar.

Video: Pink.rs/I. Petrović

- Gosti će biti i članovi benda Sanya D Rio.

- A ovog jutra o takmičenju u ocenjivanju vina govoriće Stevan Rajt zastupnik Saveza vinara i vinograda Srbije.

- Hit jutra rezervisan je Marinu Visković.

#Novo jutro

#Televizija Pink

'