AKTUELNO

Budite uz "Novo jutro" televizije Pink i saznajte sve aktuelne informacije na jednom mestu!

Štampu prelistavaju novinar Darko Zlojutro i analitičar Branko Radun.

Zbog čega mnogi predmeti koji se pred sudom vode protiv pojedinih tužioca mahom zastarevaju ili se odbacuju zbog nepotpune ili lažne dokumentacije i ko štiti sudije i tužioce koji svoj posao rade nesavesno tako što devalvira odluke disciplinske komisije Državnog veća tužilaca. Ovo će biti pitanja za članove Udruženja sudija i tužilaca Srbije, tužioca Lazara Lazovića i sudiju Aleksandra Perišića.

Šta je sve do sada urađeno u oblasti socijalne zaštite, a šta će tek biti urađeno, tema je o kojoj razgovaraju Mirjana Veljović, predsednica Sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti Republike Srbije i resorni ministar Zoran Đorđević.

Zbog zatvorenog sistema naplate, od Niša do obližnjeg hotela "Nais" i nazad, pojedine Nišlije plaćale su putarinu u iznosu od 1860 dinara. JP "Putevi Srbije" najavilo je da će oštećenima refundirati novac, a kako je došlo do toga da Nišlije uopšte plaćaju ovoliku putarinu, govoriće direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak.

Video: Pink.rs/N. Todorović

Grčka policija u petak je zaplenila 1.180 kilograma kokaina i uhapsila devet stranaca, od kojih su šestorica Albanci. Albanski dnevnik Panorama, tvrdi da je među uhapšenima Aleksander Pemaj, koji slovi za jednog od glavnih organizatora albanskog podzemlja u Grčkoj. Kakav je uticaj albanske narko maije u Evropi, tema je o kojoj razgovaraju Mark Nicović, član Svetske asocijacije šefova policija, Mark Lopušina, novinar i publicista i Zlatko Nikolić, kriminolog.

Zašto je trgovina ljudima poslednje decenije u procvatu i u kojoj meri bi uključivanje nekadašnjih žrtava trgovaca ljudima u borbu protiv ove pošasti pomoglo policiji i nadležnim organim. O ovim temama razgovaraće Maja Raković, portparol IBSSA Biroa za borbu protiv trgovine ljudima i Vlada Arsić, autor romana "Izgubljene u magli" koji se bavi upravo ovim problemom.

Gost Novog jutra biće i legenda narodne muzike, Hasan Dudić, koji ove godine proslavlja jubilarnih 50 godina svoje blistave karijere.

Hit jutra rezervisan je za Bojana Marovića sa kojim ćemo razgovarati o njegovoj nominaciji za najbolju pop numeru muškog izvođača na Mac festivalu koji se održava večeras, a koji ćete direktno moći da pratite na Pink televiziji od 19 sati i 30 minuta.

#Novo jutro

'