AKTUELNO

Budite uz "Novo jutro" televizije Pink i saznajte sve aktuelne informacije na jednom mestu!

Štampu prelistavaju novinarka Ksenija Vučić i Slobodan Samardžija, bivši dopisnik "Politike" iz Moskve.

Da li će i na koji način na buduće odnose u regionu uticati podnošenje tužbe od strane premijera Albanije, Edija Rame, protiv odlazećeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja zbog, kako se u tužbi navodi, klevetanja o navodnoj razmeni teritorija i koje je moguće rešenje kosovske političke krize - o ovim temama razgovaraju dr Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost i prof. dr Zoran Dragišić, sa Fakulteta za bezbednost.

O mogućim posledicama afere Megzit koja već danima potresa svetsku javnost i budućnosti britanske krune, razgovarać Jakša Šćekić, novinar i Dragomir Acović, predsednik Krunskog saveta.

Video: Pink.rs/N. Todorović

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan potvrdio je da će njegova zemlja poslati vojsku u Libiju kako bi podržala Vladu nacionalnog sporazuma u borbi protiv snaga Halifa Haftara, koje sprovode ofanzivu na libijsku prestonicu. Kako će prisustvo turskih snaga odraziti na situaciju u Libiji, može li na Bliskom istoku da plane rat širih razmera, tema je o kojoj razgovaraju publicista prof. dr Srđo Trifković i istoričar Nemanja Starović.

Agencija pod Ministarstvom ekonomije Kine, CEATEC, koja je zadužena za razvoj trgovinskih tehnoloških odnosa između Kine i Evrope u prvoj polovini ove godine otvoriće svoju kancelariju u Beogradu. Koji su glavni ciljevi njenog poslovanja u Srbiji, tema je o kojoj govori gospođa Chen Hui, direktorka kancelarije ove agencije u Šangaju koja je i predsednica Odbora za međunarodnu trgovinu delte reke Jangce i gospodin Dragan Čigoja, izvršni direktor CEATEC-a za međunarodna pitanja i potpredsednikom Odbora za promociju međunarodne trgovine u delti reke Jangce.

Pod reflektorima je glumica Tamara Šustić koja će nam otkriti šta nas čeka u novim epizodama serije Preživeti Beograd

Hit jutra rezervisan je za Sanju Kocić koja će nam otkriti kada izlazi njena nova pesma

#Novo jutro

'