AKTUELNO

Nešto će se promeniti!

Upravo je na Pink-u počelo emitovanje prve epizode serije "Crveni mesec". Ovo je inače najveći i najambiciozniji projekat naše kuće. Brižno pripremana i dugo očekivana serija “Crveni mesec”, snimana je u produkciji TV Pink i njenog vlasnika i vizionara Željka Mitrovića, a po scenariju i u režiji Romana Majetića.

Foto: TV Pink Printscreen

Snažna ljubavna priča koja se odvija u Srbiji nakon Balkanskih ratova, u periodu velikih socijalnih promena, već u prvoj epizodi nam dočarava život prestonice tog doba. Kroz miks ljubavnog i istorijskog žanra upoznajemo tri porodice – Stanimiroviće, Ružićiće i Baumanove.

Na početku serije glavni junak Nikola Stanimirović, koga maestralno tumači Miloš Đurović, vraća se u porodični dom kao pobednik iz Balkanskih ratova. Dočekuju ga ponosna majka Jelka (Tatjana Venčelovski), otac Stojan (Aleksandar Srećković Kubura), ugledni beogradski advokat angažovan u politici, i mlađa sestra Milica (Andrea Ržaničanin).

Foto: Jelena Simonović

Očekuje ga i verenica Teodora Ružičić (Mina Milićević), sestra njegovog najboljeg prijatelja i ratnog druga Petra (Ljubomir Bulajić) i ćerka ambicioznog oficira kraljeve vojske i “crnorukaša” koji je učestvovao u majskom prevratu, Jovana Ružičića (Bojan Lazarov).

Povratkom u rodni grad kao hrabri oficir koji se istakao u ratnim dejstvima, Nikola dobija službu u pratnji mladog regenta Aleksandra Prvog Karađorđevića (Mihajlo Jovanović), a prvi zadatak mu je da bude uz njega tokom bala kojim Srbija proslavlja povratak dela teritorije izvojevane pobedom u Balkanskom ratu.

Foto: Jelena Simonović

Njegov prvi radni dan donosi mu velike promene u život. Na bal stižu svi viđeniji ljudi tog doba, a sa njima i predstavnici austrougarske monarhije, porodica Bauman – Otto (Dragan Marijanović), austrijski vojni ataše, predstavnik tvrdokorne austrijske politike koju predstavlja car Franjo Josip i, njegova supruga srpskog porekla Marija (Nina Grahovac) i njihova lepa, samosvesna, inteligentna, obrazovana i po mnogo čemu atipična devojka za to vreme - Sofija Bauman (Ivana Dudić).

Kako će se ta ljubav odvijati, ali i šta je Srbija očekivala, a šta dobila u tim prelomnim godinama pred Prvi svetki rat, pratite od večeras, svakog radnog dana od 21 čas na TV Pink.

Pink.rs

#Crveni mesec

'