AKTUELNO

Autorka i voditeljka Verica Bradić sa svojim gostima i pratiocima na društvenim mrežama i večeras bira najvažniju objavu nedelje na Tviteru, Fejsbuku i Jutjubu.

Gosti emisije Hit tvit koja se emituje na TV Pink su Vojislav Šešelj, lider radikala, Aleksandar Stevanović, kopredsednik Stranke moderne Srbije i Goran Vesić zamenik gradonačelnika Beograda

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je da je gondola samo jedan od projekata jer u Beogradu ima mnogo projekata.

- Pogledajte nove bulevare koji se grade, pogledajte bulevare koje smo rekonstruisali. Pogledajte sta se sve gradi u Beogradu. Beograd se nikada nije razvijao kao sada – reako je Vesić i dodao da je Beograd u protekloj godini zaradio 800 miliona evra od turizma.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, najveći broj turista je iz Kine, te i da ako želimo da imamo veću zaradu od turizma je neophodno da uređujemo naš grad i da nudimo veći brij atrakcija, te i da je gondola jedan od njih.

On je naglasio da će gondola biti izgrađena zato što je to dobro za Beograd, bez obzira na histeriju manjine.

Govoreći o kockama na Trgu Republike, Vesić je rekao da nije spavao noćima zbog toga.

- Oni sve to rade o svom trošku, presložiće svaku kocku – rekao je Vesić i dodao da se greške događaju kada radite, i dešavaće se i dalje kad radimo. - Predsednik Vučić mi je rekao da im kažem da isprave grešku- dodao je on.

- Uvek sam spreman za svaku grešku da budem lično odgovoran. Trudim se da svaki posao ispratim do kraja – dodao je Vesić.

Aleksandar Stevanović, kopredsednik Stranke moderne Srbije kaže da se u suštini ne razgovara o tome što je stvano ključna stvar.

- Većina ovih radova izvodi se po nekim postojećim planovima. Ono o čemu bi trebalo da se priča jeste zašto su probijeni rokovi, meni nije i dalje jasno kako ne napravljena takva ludost – rekao je Aleksandar Stevanović i dodao da podizvođačima koji su napravili takve greške ne treba više davati priliku da rade.

Predlog broj 1 – Kosovski izbori

Gledaoci na društvenim mrežama u toku emisije mogu da glasaju na fejsbuk stranici Hit tvit, a na tviter nalogu hit_tvit. Takođe, gledaoci u toku emisije mogu da se uključe i glasaju i uživo u emisiji.

Predsednik SRS je naveo da je pred početak emisije dobio informaciju da je Srpska lista trijumfovala.

- Važno je da srpski glasovi budu objedinjeni, da Srbe predstavlja jedna lista, koja dobro sarađuje sa Beogradom. Što se tiče albanskih partija, one su se izgleda posvađale međusobno – rekao je Šešelj i dodao da je Haradinaj doživeo fijasko, te da je važno da svi srpski glasovi budu objedinjeni.

Kako je on rekao, kada se pojavi neko poput Rade Trajković koja zastupa albanske interese opasno je jer bi neko za njih mogao da kaže da oni zastupaju srpske interese:

Foto: TV Pink Printscreen

- Važno je što su Srbi pokazali jedinstvo – objasnio je Šešelj.

Stevanović je istakao da Srbi imaju relativno dobru zastupljenost od 10 mesta.

- Uz dosta diplomatske umešnosti tih 10 glasova može da doprinese boljitku srpske manjine – rekao je Stevanović i dodao je to jedna prirodna tendencija i istakao da nije u interesu Srba na Kosovu da imaju oprečne strategije.

- Signal je da se, kada je u pitanju Kosovo i Metohija, SAD prenose mesto odlučivanja u Belu kuću, i tako bi mogli da budu ispoštovani interasi Srbije – rekao je Vesić i dodao da je dobro da su mnoge države svesne da dogovora na Kosovu nema bez Srbije.

Vesić je istakao da se Srbi na KiM bore za opstanak na KiM i da je važno da ih predstavlja jedna stranka.

Prema njegovim rečima, važno je da sada Srbi mogu da brane svoje interese na Kosovu iako je plan bio da se oslabi uticaj Srbije.

- Uostalom znate ko je Rada Trajković i ko je Đilas, on je i napravio Savez za Kosovo – rekao je Vesić i dodao da je on na taj način i priznao Kosovo.

Predlog broj 2 – Protest taksista

Lider radikala je govoreći o protestu taksista upozorio taksiste da ne iritiraju narod. - Taksi služba je u nadležnosti grada. Grad propisuje cene taksi usluga – rekao je Šešelj i dodao da se drugi pojavljuju i naplaćuju po nižim cenama.

Prema njegovim rečima, ovo zakonom mora što pre da se reguliše.

Stevanović je ocenio da je pogrešno zaustavljati inovacije, te dodao da ne podržava CarGo, već konkurenciju.

- Uvek smo za konkurenciju i inovacije jer to donosi novac u džepove građana - naveo je Stevanović i dodao da je napredak nemoguće zaustaviti i pogrešno bi ga bilo zaustavljati.

- Potrebno je naći jedan zdrav modus u kojem bi mogli opstajati i tradicionalni i inovativni načini prevoza – naveo je Stevanović

Vesić je ocenio da su taksisti za većinu zahteva u pravu.

- Blokade saobraćaja otežavaju život svih građana i to nije put da se izbore za svoja prava – rekao je Vesić i apelovao na taksiste da prekinu sa takvim načinom borbe.

- Mi smo u poslednjih nekolimo meseci oduzeli 17 vozila što CarGo ili taksista, i kompanije Kameo jer je grad Beograd dužan da poštuje zakon – rekao je Vesić i dodao da ovo zahteva da država zauzme jasan stav o ovome.

Predlog broj 3 - Višegradska grupa

Govoreći o izborima zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da ovi rezultati izbora su pokazali da su Albanci svesni da je dogovor sa Srbima važan za njihove živote.

-Sa srpske strane je najvažnije da ćemo moći da branimo srpske interese - rekao je Vesić.

- Očekujem vladu bez Ramuša Haradinaja i da Kosovo neće biti Faktor koji koči pregoovre. Ko god da bude na vlasti imaće četiri godine mandata i dobru podršku – rekao je Stevanović i dodao da ćemo imati sa kime da pregovaramo.

- Poziv predsedniku Vučiću da prisustvuje samitu Višegradske grupe je značajan zbog toga što se mi sada nalazimo u procesima u kojima su se nekada nalazile države Višegradske grupe. Mi sada prolazimo put koji su nekada prolazile zemlje Višegradske grupe pre ulaska u EU - rekao je Vesić i dodao da je to podsticaj, osvrnuvši se na to da smo kada je u pitanju bruto domaći proizvod mi imali najveć i rast u regionu.

On je rekao da bismo mi mogli da mi veliku podršku dobijamo od predsednika Makrona i kanclearka Anegela Merkel.

- Dobro je imati saveznike. Treba da radimo sa svim zemljama EU o otome. Do nas je da li ćemo kao Srbija usvojiti sve ono što je u našem interesu kako bismo ušli u EU – rekao je Stevanović, i dodao da je na nama da li imamo dobe zakone, i da ako budmeo maksimalno dobro radili na reformama moguće je da do 2023. godine zatvorimo sva poglavlja.

On je dodao da bi na taj nači ni bilo moguće da Srbija postane članica EU do 2025. godine.

- Ova grupa nema neku moć i uticaj unutar EU. Mislim da nam je Mađarska najvipše prijateljska zemlja u celom regionu - rekao je Šešelj i dodao da je ubeđen da se Srbija nikada neće učlaniti u EU.

Prema njegovim rečima EU će verovatno i popasti uskoro.

Predlog broj 4 - Presuda

Komentarišući slučaj glumca Gorana Jevtića Šešelj je rekao da bi on "ovakve pojave mnogo oštrije kažnjavao."

-A osvrnuo bih se i na to da je Branislav Trifunović na centrlanoj predstavi leskovačkog pozorišta cepao srpsku zastavu, i najbolje bi bilo da zajedno služe kaznu – rekao je Šešelj.

- On svakako ne može da radi sa decom više – rekao je Stevanović i dodao da misli da će Jevtić moći lepo da živi i radi nakon odslužene kazne jer je talentovan glumac.

On je dodao da je problem što naše društvo ne pruža dovoljno podrške pojedincu kako bio on mogao da prevaziđe traumatične periode u životu.

- Zna se šta je nadležnost državnih organa. Ja ne mogu da komentarišem ovakve događaje, sud je nadležan za to, jer sam ja ovde u svojstvu zamenika gradonačelnika Beograda – rekao je Vesić, i dodao da je Narodna Skupština usvojila i zakon o doživotnoj robiji, kao i da se nasilnici nad ženama udaljavaju odmah.

On je rekao, da mi kao društvo, moramo otvorenije da govorimo o nasilju nad ženama, decom i starijim osobama.

Predlog broj 5 - Petooktobarski bojkot

Govoreći o najavljenom bojkotu izbora srpske opozicije, Vesić kaže da ne znam šta će opozicija da radi, ali da zna da političke stranke postoje da bi na izborima pobedile sa svojim političkim ciljevima.

-Stranke se bore za to tako što se bore da dobiju glasove birača za svoje političke ideje – rekao je Vesić i dodao da je Dragan Đilas taj koji organizuje bojkot jer se plaši poraza. To je pokušaj Dragana Đilasa da tako sakrije svoj politički poraz - istakao je Vesić

- Demokratski proces u Srbiji ima izvesnih slabosti. To su primedbe koje su poznate. Prostora za unapređenje izbornog procesa ima i mislim da dijlaog vlasti i opozicije treba nastaviti – rekao je Stevanović, i dodao da je dijalog izuzetno bitan i da može biti i neprijatan, kao i da je svakako bolje imati dijalog.

Prava opozicija je izgleda ona opozicija koja je u bojkotu, a ne ona opzicija koja želi da dođe na vlast – rekao je Stevanović.

- Oni koji pozivaju vlast na toleranciju, ponašaju se netolerantno prema onima koji imaju suprotno mišljenje – rekao je Vesić.

- Nagomilalo se dosta problema oko izbornih uslova i načina izvođenja izbora. To treba hitno rešavati u dijalogu opozicije i vlasti i opzicije - rekao je Šešelj i dodao da je apsolutno protv stranog uplitnaja u politiku u Srbiji.

- Oni koji pozivaju vlast na toleranciju, ponašaju se netolerantno premaa onima koji imaju suprotno mišljene – rekao je Vesić.

- Nagomilalo se dosta problema oko izbornih uslova i načina izvođenja izbora. To treba hitno rešavati u dijalogu opozicije i vlasti i opzicije - rekao je Šešelj i dodao da je apsolutno protv stranog uplitnaja u politiku u Srbiji.

Potpuno je različit koncept petog oktobra danas i petog oktobra 2000. godine, i oni se ne mogu porediti - rekao je Stevanović.

- Da je gospodin Milošević priznao poraz, onda do petog oktobra ne bi ni došlo – rekao je Vesić i dodao da se od tada u Srbiji nikada nije desila izborna krađa.

- Srbija postaje vodeća zemlja Zapadnog Balkana, Srbija vodi svoju politiku, ekonomski je jača i za to možemo da budemo zahvalni presedniku Vučiću - dodao je on.

Vojislav Šešelj glasao je za prvi predlog, i dodao da je Srpska radikalana sranaka imala udela u današnjoj pobedi Srba na Kosovu i Metohiji. Aleksandar Stevanović je glasao za predlog broj pet i za predlog broj dva koji se tiče prtesta taksista.

Goran Vesić rekao je da je za njega događaj nedelje bila odluka o izgradnji puta Beograd – Surčin, i on je glasao za prvi predlog, dodavši da smo danass odbranili svoje pravo da odlučujemo o ssvojoj sudbini..

-Nijedna zemlja u regionu nema takav sistem autoputeva – rekao je Vesić.

#Hit Tvit

'