AKTUELNO

Nedelja proslave, povodom važnog jubileja počinje korporatvnom proslavom u Beogradu, a nastavlja se koncertima beogradskih bendova u Rovinju trećeg dana festivala.

Pre tačno 25 godina, 16. septembra 1994. godine u etar je pušten signal TV Pink – najuspešnije komercijalne televizije u regionu. Skromni počeci munjevitom brzinom rezultirali su neverovatnim uspehom, i od tada pa sve do danas prefiks Pink važi za najgledaniji TV program na teritoriji ex YU.

Foto: Ovako je pre 25 godina startovao TV PINK!

Pored najgledanije komercijalne televizije u Srbiji, Crnoj Gori i jedne među najgledanijim u Bosni i Hercegovini, 25 godina kasnije, Pink distirbuira 55 TV kanala žanrovski potpuno različitih TV programa u više od 40 zemalja sveta.

Foto: RTV Pink

Osnivač, vlasnik i CEO kompanije Pink, Željko Mitrović viziju o budućnosti medija upotpunio je izgradnjom najvećih filmskih studija u ovom delu Evrope, PFI Studios, u kojima nastaje veći deo TV magije koju svakodnevno prate milioni gledalaca. Na ovu, ali i mnoge druge teme, posle četvrt veka postojanja, Željko Mitrović će govoriti i na 12. “Weekend Media Festivalu”, koji se održava u Rovinju od 19. do 22. septembra 2019.

Foto: Luka Šarac/Hello!

Panel diskusija pod nazivom “Televizija – povratak otpisanih ili kako doživeti stotu”, zakazana za subotu, 21. septembar u 11.15, spojiće gospodina Mitrovića, sa liderima iz drugih zemalja, Draženom Mavrićem, (TV Nova Hrvatska) i Pavelom Vrabecom, generalnim direktorom slovenačke vodeće medijske kompanije “PRO Plus”. Tom prilikom će na festivalu koji već 12. godinu zaredom okuplja predstavnike svih najznačajnih medija u regionu, vlasnik “Pink International Company” govoriti o uspešnosti TV Pink, njenom razvoju, planovima za budućnost, ali i razvoju digitalnih medija kao potpori televiziji.

Foto: TV Pink/Marko Cvetković

Foto: TV Pink/Marko Cvetković

Mnogobrojni predstavnici regionalnih medija moći će da čuju na “Weekend Media Festivalu” kako je TV Pink za 25 godina postojanja stekla status najuspešnije komercijalne televizije u Srbiji (prema rezulatatima za merenje TV gledanosti agencije Nielsen), zašto je Pink M najgledanija televizija u Crnoj Gori, a Pink BH jedna od najgledanijih u Bosni i Hercegovini. Takođe će biti reči o tome koliko je televizija uticajna danas i da li će ikada digitalni mediji nadmašiti tradicionalne.

Foto: Pink.rs

Nedelja proslave, povodom važnog jubileja počinje korporatvnom proslavom u Beogradu, a nastavlja se koncertima beogradskih bendova u Rovinju trećeg dana festivala. U subotu, 21. septembra u organizaciji TV Pink, u dvorani “Vrt” u staroj fabrici duvana, nastupice Kiki sa svojim sastavom “Piloti” i bend “Elektricni orgazam”, a nakon gitarskih rifova legendarnih grupa uslediće nesvakidašnji nastup DJ Žeksa i DJ Slowhandsa.

Autor: Pink.rs

#Televizija Pink

#Željko Mitrović

'