AKTUELNO

Poznati roker u najznačjnijem Pinkovom projektu.

Najambiciozniji projekat koji TV Pink pokreće u godini kada obeležava 25 godina postojanja, serija “Crveni mesec”, doneće mnogo novina na medijsku scenu Srbije, a između ostalog – slušaćemo našeg najznačajnijeg rokera kako izvodi narodnu pesmu. Legendarni Bora Đorđević otpevao je i snimio spot za numeru “Stani, stani Ibar vodo”, Dragiše Nedovića, u aranžmanu Marka Kona, koja će biti korišćena kao uvodna špica ove istorijske ljubavne priče nastale po ideji Željka Mitrovića i scenariste i reditelja Romana Majetića.

Foto: Promo.

Premda je duže od četiri decenije na muzičkoj sceni, Bori je ovo prvi put da peva narodnu pesmu, i prvi put je snimio špicu za neku seriju.

- Pesma koju je aranžirao Marko Kon za mene je bila veliki izazov, jer nije moj fah – kaže roker Bora Đorđević. - Kada smo ušli u studio da je snimimo, bili su tu i producent serije i reditelj i svi su bili oduševljeni. Uzbuđen sam što će se 120 puta čuti ta numera u špici serije.

U najmodernijem kompleksu filmskih studija u ovom delu Evrope - Pink film international, u Šimanovcima, izgrađen je veličanstven eksterijer sa beogradskim značajnim zdanjima iz perioda pred Prvi svetski rat, dok se u velikom studiju kriju foajei hotela Moskva, bordel, Apisova kancelarija, ali i, razume se – kafana. Upravo tu je Bora snimio spot za numeru “Stani, stani Ibar vodo”.

Foto: Promo.

- Bilo je fantastično na snimanju – tvrdi Bora. - Još nisam video spot, ali smo tokom snimanja i ja i svi prisutni bili oduševljeni kako je to realizovano. Radili smo ceo dan, i jeste bilo naporno, ali je fascinantno koliko je u tu seriju, pa i spot, uloženo novca, koliko je ambiciozno i kakva je to scenografija. Četiri kočije na snimanju spota, to još nisam video. Pa, fantastični kostimi za glumce, a ovaj koji sam ja nosio u spotu sam poželeo da imam za svoje svirke. Mnogo je uloženo, mislim da će se još više vratiti.

Foto: Promo.

Snažna ljubavna priču između mladog srpskog oficira Vojske Kraljevine Jugoslavije Nikole Stanimirovića, koga tumači maestralni Miloš Đurović, i ćerke austrijskog diplomate Sofije Bauman, u tumačenju briljantne Ivane Dudić, smeštena je u period od avgusta 1913. do kraja 1915. godine. Serija “Crveni mesec” će pored melodrame, prikazati i turbulentni istorijski period i život prestonice pred Prvi svetski rat, a upravo to je inspirisalo autore da numera “Stani, stani Ibar vodo” bude uvod u svaku epizodu, jer – život teče svojim tokom, bez obzira na naše planove. Premijerno emitovanje najznačajnijeg Pinkovog projekta zakazano je za 7. oktobar, a serija "Crveni mesec" emitovaće se svakog radnog dana.

#Bora Đorđević | Bora Čorba

#Crveni mesec

#Pesma

#Roman Majetić

#Televizija Pink

#serija

#Željko Mitrović

'