AKTUELNO

“Žikina šarenica” - vaša dobra navika, vikendom od 10 sati na TV Pink

Legendarna emisija “Žikina šarenica” i ovog vikenda, 25. i 26. maja od 10 sati na TV Pink, donosi gledaocima mnoštvo korisnih informacija i dobre zabave.

Autor i voditelj Živorad Žika Nikolić, uz koleginicu Mariju Egelja, emisiju otvara prilogom sa Fijakerijade u Pećincima, a potom u studio ulazi Neda Ukraden da ispriča svoje planove, otpeva novu numeru, jedan stari hit i jednu čuvenu sevdalinku.

Foto: Pink.rs

U danu kada se u Bavaništu, na dečjem saboru „Dani ćirilice“, dodeljuju nagrade za najbolji literarni rad, najlepši kaligrafski rad, inicijal, vez, ilustraciju i izradu lutke u narodnoj nošnji, u studiju će Vera Sekulić predstaviti tu manifestaciju koja čuva srpsku kulturnu baštinu. O očuvanju tradicije će govoriti i članovi porodice Miljuš, koji u svom domaćinstvu u Ripnju gaje voće od koga spremaju džemove, likere i sokove. Prof. dr Žika Bujuklić će predstaviti svoju knjigu “Pravnički dometi pesnika Laze Kostića”, a nutricionista Milka Raičević najaviti akciju “Svi na vagu”, u zemunskom parku.

Foto: Pixabay.com

Prilozima nam “Žikina šarenica” prikazuje kako je protekao novoustanovljeni praznik “Dan Ćirila i Metodija”, kojim se slavi Dan slovenske pismenosti i kulture, šta nas još očekuje na festivalu “Beogradski manifest”, kako je prihvaćeno gostovanje Beogradske Filharmonije u Banji Koviljači i još mnogo zanimljivosti. Naravno, priču će prožimati muzika, koju izvode Čeda Marković, Nataša Djordjević, Branka Panić i drugi.

Pink RS

#Televizija Pink

#emisija

#Živorad Žika Nikolić

#žikina šarenica

'