AKTUELNO

U emisiji Pravac autor i voditelj Ivana Majstorović večeras će se uživo u 20h na kanalu PINK3 baviti temom da li ima istine u spekulacijama da je svetski hit GAME OF THRONES inspirisana raspadom Jugoslavije?

Serija "Igra prestola" postala je fenomen, a širom sveta se priča o poslednjoj sezoni, koja je nedavno počela da se prikazuje. Autor knjiga po kojima je rađena serija, Džordž Martin, priznao da se informisao o raspadu Jugoslavije tokom pisanja.

Gosti emisije Pravac Nenad Gajić pisac Slovenske mitologije i Pavle Zelić pisac fantastike i scenarista stripova analiziraće sličnosti sa navodima da li je Jugoslavija zaista mogla da posluži kao inspiracija Džordžu Martinu koji je počeo pisanje 1991 godine kada je Jugoslavija bila u žiži interesovanja svetske javnosti.

Da li su teoretičari upravu da su Lanisteri Slovenci jer su bogati, Grejdžoji Dalmantinci jer žive na moru, Barateonci Bosanci jer su srećni i mnogo jedu i piju, ili su ove sličnosti slučajnost, a čitaoci imaju sklonost da se poistovećuju sa delima čiji su ljubitelji? Gledajte večeras u emisiji PRAVAC na kanalu PINK3.

#Emisija Pravac

#najava

'