AKTUELNO

Vršnjačko nasilje uključuje psihičko i fizičko nasilje, a u nekim starijim razredima čak i seksualno, kao i nasilje na društvenim mrežama. Ministar Šarčević gostujući u emsiji 'Pravac' govori o tome na koji način Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja rešava ovaj ozbiljan problem.

Vršnjačko nasilje sve češće se pojavljuje u medijima, a čini se da je svaki put sve brutalnije. Da li su direktori ti koji prikrivaju nasilje u školama kako bi sačuvali fotelje? Na koji način je Ministarstvo uključeno u rešavanje ovog problema, o tome će večeras u emisiji Pravac govoriti Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Poslednji slučajevi nasilja potresaju Bačku Palanku, roditelji kažu da je u školi rasulo i tvrde da direktorka OŠ "Desanka Maksimović" Miroslava Perak sve "gura pod tepih". Iz Saveta roditelja navode da deca nose noževe u školu, da se penju na krov, da se zakazuju tuče posle nastave, da je nedavno pao gol na dečaka, da je jedan đak vršnjakinju gurao pod kola.

Ovaj primer nije izolovan, a kada do incidenta dođe odgovornost se deli na tri dela - škola, ministarstvo i roditelji - postavlja se pitanje ko ima najveći uticaj da nemile događaje spreči, i da li su direktorske fotelje zaista čuvane prikrivanjem nasilja? Gost emisije Pravac autora i voditelja Ivane Majstorović biće ministar prosvete Mladen Šarčević, uživo na kanalu Pink3 u 20 časova.

#Emisija Pravac

#Mladen Šarčević

'