AKTUELNO

Emisija "Žikina šarenica" vas u ovoj godini očekuje u novom terminu - od 10 časova samo na TV Pink.

U susret najradosnijem hrišćanskomm prazniku, Božiću, i ovog vikenda vas očekuje emisija "Žikina šarenica", ali u novom terminu - od 10 časova. U subotu 5. januara, voditelj Živorad Žika Nikolić emisiju otvara Ajnštajnovom rečenicom - "Um je kao padobran-funcioniše jedino ako je otvoren".

U prvoj emisiji u novoj godini, očekuju vas veoma zanimljivi prilozi, priča sa Sicilije, ali i upoznavanje sa lepotama Srbije. "Žikina šarenica" vas u subotu vodi u Banju Koviljaču, ali i u turistički cvet Vrdnik. Žika Nikolić ugostiće direktorku turističke organizacije Srbije Mariju Labović, kao i aktuelnu Mis turizma Nađu Kljajić. U ovonedeljnoj emisiji saznaćete i kako žive Grci u Srbiji i zbog čega su odlučili da im naša zemlja postane dom.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Pored brojnih kulturno-umetničkih društava, za dobru zabavu biće zaduženi i muzički gosti Merima Njegomir, Radiša Urošević, Nemanja Kujundžić, kao i Dejan Petrović i njegov "Big Bend".

Žika Nikolić ugostiće i popularnu glumicu Anju Mit, zatim modnog stilistu i reportera najgledanijeg jutarnjeg programa komercijalnih televizija "Novo jutro", Filipa Maksimovića, koji je svojim zanimljivim uključenjima pridobio simpatije gledalaca.

U "Žikinoj šarenici" videćete i Damira Handanovića, direktora CEBEF-a, koji će govoriti o budućim projektima, ali i "Beogradskoj zimi" i brojnim manifestacijama u kojima će Beograđani uživati u prazničnim danima.

Foto: Privatna arhiva/Promo

Videćete i prilog Miloša Raonića iz Božićnog sela, a kako će emisija početi Ajnštajnovom rečenicom, očekuje vas i priča o životu Mileve Ajnštajn.

U nedelju 6. januara od 10 časova, Žika Nikolić će emisiju započeti krilaticom Nikole Tesle "Čovek je rodjen da radi, da trpi i da se bori. Ko tako ne čini, mora propasti", te ćete kroz celu emisiju moći da se upoznate sa životom i radom najpoznatijeg Srbina.

Iz Teslinog muzeja uklučiće se Milan Raonić, dok će gost Žike Nikolića biti publicista Miloje Popović, autor knjige "Drugi život Nikole Tesle".

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Očekuje vas i priča kako se Božić provodi u Rađevini, oblasti u zapadnoj Srbiji, a o svemu tome govoriće meštanin Dobrivoje Pantelić i njegova porodica.

U "Žikinoj šarenici" videćete i kako protiče tradicionalno lomljenje česnice ispred Hrama Svetog Save ali i sve o običajima koji se praktikuju na Božić.

Žika Nikolić ugostiće i muzičke goste - Sašu Vasića, Ivanu Vladović, Snežanu Đurišić, Snežanu Savić, Radeta Jorovića i mnoge druge.

Ne propustite praznično izdanje emisije "Žikina šarenica" u subotu i nedelju 5. i 6. januara od 10 časova na TV Pink!

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Autor: M. Đ.

#Božić

#Televizija Pink

#Zadruga - RTV Pink

#emisija

#voditelj

#Živorad Žika Nikolić

#žikina šarenica

'