AKTUELNO

Novakova poseta izazvala veliku pažnju.

Porodica Dobrodolac iz Brzeća nadomak Kopaonika imala je tu čast da im Novak Đoković pomaže da sakupljaju krompir iz njive i utovare ga u prikolicu. Kako kažu, nije moglo ništa lepše da ih snađe.

Novak već nekoliko dana sa svojom porodicom i decom iz svih krajeva Srbije boravi u Brzeću u okviru „Drugarijade“, koju sprovodi Fondacija „Novak Đoković“. Pored svih aktivnosti koje ima, najbolji srpski teniser je još jednom pokazao koliko je neposredan u kontaktu sa obožavaocima.

Foto: Privatna arhiva

Tako je nakon šetnje primetio ljude u polju koji su sakupljali krompir. Prišao im je i pitao da li im treba pomoć.

- Zanemeli smo. Nismo znali šta da mu kažemo. I kako bi. U jednom trenutku sakupljaš krompir iz njive, podižeš glavu i vidiš, glavom i bradom Nole stoji pored tebe i pita je l‘ ti treba pomoć. Pa to ni u snu ne bih doživeo – započinje za njega nestvarnu priču Tiosav Dobrodolac iz Brzeća.

Prvo što je Nole uzeo, bila je kofa u koju se sakuplja krompir. I kako kažu Dobrodolci, raširio se po polju kao kad juri loptice na teniskim mečevima.

Foto: Printscreen Instagram/djokernole

- Pomogao nam je da iz skoro celog zasada izvadimo krompir i stavimo ga u džakove. Čak je tražio da mu pokažemo kako se vezuju. Sve ga je zanimalo. Mogu da vam kažem da mi se ispunio san. Upoznao sam Novaka Đokovića i to na, za mene, spektakularan način – objašnjava uzbuđeni Tiosav.

Ni njegov otac Goran nije krio zadovoljstvo. Ali, nije ni hteo da odbije Novakovu pomoć.

- Čovek je zasukao rukave i počeo da radi. Još ja mu kažem da će da se isprlja. Ništa. Nastavio je da radi. Još me usput ispitivao o vrsti krompira, da li ga prskamo... Sve ga je zanimalo. Ponašao se potpuno prirodno. Mene je to iznenadilo jer on je ipak svetska zvezda – kaže Goran Dobrodolac.

Foto: Privatna arhiva

Sve se tog dana pretvorilo u jedno dobro druženje pošto su se nedugo zatim na njivu pojavili i Novakovi roditelji.

- Nole im je rekao da pogledaju baku, moju majku koja sa 85 godina kupi krompir brže od svih nas. Ja sam bukvalno stajao pored prikolice i gledao ga kako stavlja džakove na ramena i ubacuje ih. I dalje sam pod velikim utiskom – rekao nam je Goran.

Kaže da nije očekivao da će Novakova fotografija koju je postavio na Instagramu izazvati tako veliku pažnju.

Foto: Printscreen Instagram/djokernole

- Sišao sam narednog jutra do Brusa. Kad ono, počinju ljudi da me zaustavljaju, da me pitaju o Novaku. Jedan mi je rekao da sam sad i ja postao zvezda – priča kroz osmeh Doborodolac.

#Novak Đoković

'