AKTUELNO

On je istakao da će njegov poslednji nastup biti za Srbiju, na ovogodišnjem Dejvis kupu u Madridu.

- Bilo je ovo sjajnih 16 godina. Posle mnogo ispitivanja duše i razmišjanja šta mi je važno u ovoj fazi života, šta me čini srećnim, odlučio sam da napustim profesionalni tenis. Neću vam pisati srceparajući govor (još uvek) zbog kog ćete plakati (smeh) jer još ima tenisa u meni. Ako ne računam US Open sledeće sedmice i nekoliko ATP turnira, moje poslednje takmičenje će biti Dejvis kup u Madridu. U godinama koje slede pažnju ću usmeriti na porodicu, našu Tenisku akademiju i međunarodno trenersko iskustvo nekoliko sedmica godišnje. Hvala vam svima za svu podršku - napisao je tipsarević na svojim Instagram i Tviter nalozima.

Tim rečima je veliki Janko završio svoju internet objavu kojom je najavio kraj karijere.

A završiće je u majici sa grbom Srbije, za koju je igrao kad god je i koliko god je mogao.

Igrao je u čak 35 različitih megdana naše reprezentacije u prestižnom takmičenju. U njima je nastupio na 49 singl mečeva, ostvarivši 34 pobede, dok je u dublu učinak bio 7/3.

Rođen je 22. juna 1984. u Beogradu. Od tada do sada bio je najbolji junior sveta, osvojio je jednom Dejvis kup, a u četiri navrata ATP titule, a i pored tri operacije, dve na levom stopalu, jednu na tetivi, vraćao se uvek tenisu. I uvek se probijao ka vrhu. Najbliži mu je bio 2012, kada je zauzeo osmo mesto na ATP listi.

Foto: Instagram

Dosad je u profesionalnoj karijeri ostvario 286 pobeda i 254 poraza, a naročito je bio impresivan kada izgubi prvi set, jer je čak u 51 takvoj situaciji svojom borbenošću uspeo da izbori trijumf.

Kao borac i privodi kraju karijeru, ali i bez obzira na učinak u novom formatu Dejvis kupa, sigurno je da svaki ljubitelj tenisa u Srbiji može već sada da kaže: "Janko, hvala za sve".

#Janko Tipsarević

#Kraj

#Tenis

'