AKTUELNO

Novak Đoković je doživeo šokantan poraz na turniru masters serije u Sinsinatiju, u koji je stigao kao branilac titule iz 2018.

Od njega je bio bolji Rus Danil Medvedev, koji je posle preokreta trijumfovao sa 3:6, 6:3, 6:3 posle sat i 42 minuta velike borbe.

Činilo se da Đoković sve drži pod kontrolom posle uvodnih 35 minuta igre, jer je jedini brejk u prvoj deonici on napravio, a Rus uglavnom igrao rezervisano, pokušavajući da sa osnovne linije, prosto, vraća loptice, bez neke naročite agresivnosti ili vidljivog plana. Plan je potom potpuno promenio: krenuo je u totalni napad.

To je, uz Đokovićeve probleme sa laktom koji su se ponovo "javili" u četvrtfinalu, bilo dovoljno da krene daleko uzbudljiviji, a po Medvedeva povoljniji deo meča. Naročito kada je, uz set zaostatka, pri rezultatu 2:2 u drugoj deonici - spasao brejk loptu. Nju je anulirao servis vinerom, a onda iskoristio direktan poen iz bekhenda da preuzme vođstvo od 4:3, da bi forhendom izborio osvajanje drugog seta.

U trećem je brejk napravio u gemu broj tri, potom još jednom, u devetom, čime je izborio drugo uzastopno masters finale. U njemu će odmeriti snage sa Davidom Gofanom, i to posle 12. pobede u poslednjih 14 mečeva. Ti trijumfi su mu omogućili da prethodno igra za titule i u Vašingtonu i u Montrealu, gde su ga Nik Kirjos, pa Rafael Nadal, sprečili da podigne trofeje.

Drugi uzastopni poraz od Medevedeva

Ovo je bio šesti okršaj između Đokovića i Medvedeva, Novak vodi sa 3:2, ali mu je krah u Sinsinatiju bio drugi uzastopni nesuspeh protiv Rusa. U njihovom prethodnom duelu, odigranom u aprilu ove godine na mastersu u Monte Karlu, Medvedev je napravio iznenađenje i savladao Srbina u osmini finala sa 6:3, 4:6, 6:2.

#Novak Đoković

'