AKTUELNO

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Indijan Velsu, pošto je izgubio od 39. igrača sveta Filipa Kolšrajbera iz Nemačke posle dva seta, 4:6, 4:6.

Prvi teniser sveta izgubio je posle sat i 35 minuta. Kolšrajber je u sedmom gemu prvog seta napravio brejk za 4:3, što mu je bilo dovoljno da povede u meču. Nemački teniser bio je bolji i u drugom setu, u prvom gemu oduzeo je servis Đokoviću, a posle drugog brejka u sedmom gemu, bilo je 5:2.

Petostruki šampion Indijan Velsa odmah je vratio brejk i smanjio na 3:5, ali više od toga nije mogao, pa je eliminisan u trećem kolu.

Njihov meč trećeg kola počeo je dan ranije, ali je prekinut zbog kiše i nastavljen noćas.

- Danas su bili potpuno drugačiji uslovi. Čestitam mu što je igrao taktički zaista dobro. Zaslužio je pobedu - rekao je Đoković.

Kolšrajber će u osmini finala igrati protiv Francuza Gaela Monfisa.

Đoković nije završio učešće na mastersu u Indijan Velsu, pošto se zajedno sa Italijanom Fabiom Fonjinijem plasirao u polufinale dublova. Oni su jutros pobedili holandsko-rumunski par Žana Žulijena Rojera i Horiju Tekeua sa 7:6, 2:6, 10:6.

Đoković i Fonjini će u polufinalu igrati protiv pobednika duela poljsko-brazilskog para Lukaša Kubota i Marsela Mela i britansko-hrvatskog para Dominika Inglota i Franka Škugora.

#Indian Vels

#Novak Đoković

'