AKTUELNO

Predsednik SAD Donald Tramp kaže da njega krive za pakete bombe poslate nizu njegovih najistaknutijih kritičara.

U Tviter poruci poslatoj danas još pre zore po lokalnom vremenu, Tramp je napisao "Smešno kako nisko kotirani CNN i drugi mogu slobodno mene da kritikuju i čak da me okrive za sadašnju seriju bombi i začudjujuće porede to sa 11. septembrom i bombaškim napadom u Oklahoma Sitiju, a kad ih ja kritikujem oni polude i vrište da to 'jednostavno nije predsednički'". Sumnjive pošiljke poslate su Trampovim kritičarima medju kojima su bivši predsednik SAD-a Barak Obama, bivša državna sekretarka Hilari Klinton, bivši direktor CIA Džon Brenan i televiziji Si-En-En (CNN) ali nisu ekspodirale.

Tramp je u Tviter poruci juče napisao da su vodeći mediji odgovorni za veliki deo besa u društvu.

Bivši direktor CIA Džon Brenan je odgovorio da bi Tramp trebalo da prestane da krivi druge i da je bolje da se "pogleda u ogledalo". Brenan savetuje Trampu da "pokuša da deluje predsednički".

Istražitelji traže počinioca i motiv iza bizarnih pošiljki bombi upućenih kritičarima predsednika. Oni analiziraju te naprave u nastojanju da otkriju da li je namera bila da eksplodiraju ili samo da zaseju strah pre izbora za američki Kongres u novembru. ;

Juče su pronadjene još tri naprave povezane s nizom sumnjivih pošiljki. Dve su upućene bivšem potpredsedniku SAD Džou Bajdenu i jedna glumcu Robertu de Niru, čime je dosad ukupno pronadjeno 10 takvih pošiljki.

Policjski zvaničnici rekli su za AP da uredjaji koji su imali tajmere i baterije nisu sklopljeni kao tempirani paketi bombe koji bi eksplodirali pri otvaranju. Istraga poštanskih podataka ukazuje da su bar neke od pošiljki poslate iz Floride.

#Bomba

#Donald Tramp

'