AKTUELNO

Protekle noći u napadu ubijeno je više od 40 ljdui.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da će se Turska boriti do kraja protiv svih oblika napada koje izvode terorističke grupe i oni koji ih podržavaju, nakon što je sinoć tokom proslave Nove godine u noćnom klubu "Reina" u Istanbulu napadač ubio 39 i ranio 70 ljudi.

- Kao nacija, borićemo se do kraja i to ne samo protiv oružanih napada terorističkih grupa i snaga koje stoje iza njih, već i protiv ekonomskih, političkih i društvenih napada - naveo je Erdogan u saopštenju.

Predsednik Turske je ocenio da se ovakvim "odvratnim napadima čiji su cilj civili pokušava stvaranje haosa i destabilizacija zemlje".

- Kao nacija ćemo ostati hladne glave, stati bliže jedni uz druge i nikada nećemo popustiti pred takvim prljavim igrama - naveo je on.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu izjavio je ranije da je u toku potraga za "teroristom" koji je ubio 39 i ranio 69 ljudi u noćnom klubu "Reina" u Istanbulu gde je bio organizovan doček Nove godine.đutim, navodi da su bila dvojica napadača, od kojih je bar jedan bio obučen u odeću Deda Mraza, kao i da su nosili oružje "dugih cevi".

N. Petričević

#Napad

#Nova godina

#Redžep Tajip Erdogan

#Turska

'