AKTUELNO

Epicentar zemljotresa registrovan je u Balijskom moru, 40 kilometara severozapadno od Sumberanijara na obližnjem ostrvu Java.

Zemljotres jačine šest stepeni pogodio je danas oblast kod indonežanskog ostrva Bali, saopštio je Američki geološki zavod, a potres je nakratko izazvao paniku među ostravljanima iako nije bilo opasnosti od cunamija i, za sada, nema podataka o značajnijoj šteti.

Epicentar zemljotresa registrovan je u Balijskom moru, 40 kilometara severozapadno od Sumberanijara na obližnjem ostrvu Java, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Potres je uzrmao zgrade na nekoliko sekundi na Baliju, a neki meštani su nakratko izašli iz svojih domova u Denpasaru, glavnom gradu ostrva, navode očevici.

Na Baliju se, inače, ove nedelje održavaju godišnji sastanci Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, na kojima učestvuje više od 19.000 delegata i drugih gostiju, uključujući ministre i neke lidere, napominje britanska agencija.

Prošlog meseca, Indoneziju je pogodio zemljotres jačine 7,5 stepeni, praćen cunamijem, a na ostrvu Sulavezi tada je smrtno stradalo više od 2.000 ljudi.

#Zemljotres

'