AKTUELNO

Predsednik Francuske Emanuel Makron odložio je danas rekonstrukciju vlade, pokrenuvši nova pitanja o političkom iskustvu vladajuće partije i o sopstvenoj mogućnosti da drži svoju administraciju na okupu posle nekoliko podnetih ostavki ministara, javlja Rojters.

Francuski predsednik i premijer Eduar Filip već nedelju dana razmatraju rekonstrukciju vlade, s obzirom da su tri ministra podnela ostavke krajem avgusta.

- Predsednik želi neophodno vreme kako bi sastavio tim mirno i na profesionalni način -  saopšteno je iz Jelisejske palate.

Ministri su očekivali rekonstrukciju pre današnjeg sastanka vlade, ali Jelisejska palata je saopštila da se to neće dogoditi dok se Makron ne vrati iz posete Jermeniji, u petak.

Makronova popularnost je poslednjih meseci pala na ispod 30 procenata, jer su glašaci frustrirani liderom koji je često arogantan i podržava politiku koja donosi dobit bogatima.

Protivnici smatraju rekonstrukciju "tragi-komedijom" koja je pokazala nedostatak političkog iskustva u vladajućoj partiji, navela je britanska novinaska agencija.

#Emanuel Makron

'