AKTUELNO

Osumnjičeni za silovanje i ubistvo istraživačke novinarke Viktorije Marinove (30) uhapšen je u Nemačkoj, saopštili su danas bugarski zvaničnici.

Bugarski državni tužilac Sotir Cacarov potvrdio je hapšenje Severina Krasimirova, bugarskog državljanina, ali nije hteo da izosi detalje, prenela je agencija AP.

Ministar unutrašnjih poslova Mladen Marinov rekao je da su istražitelji pronašli DNK dokaze na odeći i telu novinarke, ubijene u subotu u severnom bugarskom gradu Ruse.

- Postoje fizički dokazi o povezanosti s ubistvom - rekao je Marinov. Krasimirov, stanovnik grada Ruse, ima kriminalni dosije zbog krađe metalnog otpada.

Istražitelji su razgovarali sa porodicom i prijateljima ubijene novinarke i "nema očigledne povezanosti s njenim poslom", rekao je Marinov.

Marinova je bila novinarka i urednica na bugarskoj televiziji TVN i izveštavala o istrazi o navodnoj korupciji povezanoj sa fondovima Evropske unije.

Bugarsko tužilaštvo saopštilo je da je pokrenulo istragu na osnovu sumnji u zloupotrebu fondova EU, dok policija istražuje ubitvo Marinove.

Marinova je prošlog meseca vodila emisiju o dva istraživačka novinara koji su uhapšeni zbog rada na navodima o proneveri fondova EU.

#Novinar

#Ubistvo

'