AKTUELNO

Rumunski državljanin, koji je zadržan u pritvoru u okviru istrage o ubistvu bugarske novinarke Viktorije Marinove, biće pušten na slobodu i protiv njega neće biti podignuta optužnica, izjavio je danas šef regionalne policije u gradu Ruse Teodor Atanasov.

- Naš rad se nastavlja. Za sada nema činjenica i okolnosti koje možemo da objavimo. Rumunski državljanin biće oslobođen", rekao je Atanasov, a prenosi Rojters.

Atanasov je dodao, obraćajući se novinarima, da će rumunski državljanin, čije ime nije objavljeno, uskoro biti pušten na slobodu, navodi AP.

Bugarska policija prethodno je saopštila da je zadržala rumunskog državljanina ukrajinskog porekla na 24 časa i da proverava njegov alibi u vezi sa ubistvom Marinove.

Bugarska istraživačka novinarka Viktorija Marinova (30) je brutalno pretučena, silovana i zadavljena u subotu u gradu Ruse na severu Bugarske, a njeno telo pronađeno je u parku u blizini reke.

Marinova je bila novinarka i urednica na bugarskoj televiziji TVN i izveštavala o istrazi o navodnoj korupciji povezanoj sa fondovima Evropske unije.

Bugarsko tužilaštvo je kasno sinoć saopštilo da je pokrenulo istragu na osnovu sumnji u zloupotrebu fondova EU, dok policija istražuje o silovanju i ubistvu Marinove.

Marinova je prošlog meseca vodila emisiju o dva istraživačka novinara koji su uhapšeni zbog rada na navodima o proneveri fondova EU, napominje američka agencija.

#Bugarska

'