AKTUELNO

Maroko podržava suverenitet i teritorijalni integritet Srbije, a dve zemlje imaju odličnu saradnju u međunarodnim organizacijama i forumima, izjavio je danas ambasador te zemlje u Beogradu Mohamed Amin Belhaž.

- Maroko i Srbija podržavaju nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet i imaju odličnu saradnju u međunarodnim organizacijama i forumima -  rekao je Belhaž.

On je istakao da u Srbiji i Maroku nema mesta za separatizam i ponovio da njegova zemlja nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Tokom zasedanja Generalne skupštine UN u septembru, kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli objavio je da je imao konstruktivne razgovore sa marokanskim premijerom u Njujorku, što je nedugo zatim marokanski zvaničnik demantovao i istakao da ta zemlja ne priznaje Kosovo.

- Tokom pauze našoj delegaciji je prišao i nametnuo se gospodin s Kosova. Nismo razgovarali o bilateralnim odnosima kao ni o uspostavljanju kontakata. Pozicija Maroka je konstantna. Maroko ne priznaje Kosovo i nema odnose sa njim - napisao je premijer Maroka Sadedin El Otmani na Tviteru.

#Maroko

#Srbija

'