AKTUELNO

Prve identifikovane žrtve tragedije koja se juče dogodila u Đenovi kada se deo vijadukta "Morandi" srušio tokom jake oluje su tročlana porodica Robijano-Pićinino. Poginuli su majka, otac i njihov sedmogodišnji sin.

Kako prenose mediji, Roberto Robiano, njegova supruga Ersila Pićinino i njihov sedmogodišnji sin Samuel poginuli su kada je njihov automobil pao sa delovima mosta sa visine od 45 metara.

Tročlana porodica živela je u mestu Kampomorone, nedaleko od Đenove. Kako navodi "La Stampa", porodica je krenula na odmor u Sardiniju kada se srušio deo mosta na kojem su bili u tom trenutku.

Njihov automobil kasnije je pronađen u ruševinama, a spasioci su tokom pretrage pronašli suncobran i ćebe, kao i telefon koji je stajao na instrument tabli. Telefon je u tom trenutku zazvonio, a na ekranu je pisalo je "mama". Niko od prisutnih nije mogao da se javi baki koja je pozvala da čuje svoje najbliže.

Još jedna identifikovana žrtva tragedije u Đenovi je i Andrea Čeruli, fudbaler amater i otac maloletnog sina, koji je prema pisanju medija poginuo dok je išao na posao.

Lokalni klub u kojem je rekreativno igrao fudbal oglasio se na društvenim mrežama.

- Đenova klub Portuali Voltri okupio se oko Andreine porodice, našeg saradnika, našeg prijatelja, našeg kolege, žrtve tragedije vijadukta Morandi - objavio je njegov klub na svojoj Fejsbuk stranici.

Podsećamo, juče oko 11.30 srušio se centralni deo vijadukta "Morandi", dela autoputa A10, glavne saobraćajnice koja povezuje francusku i italijansku obalu.

Prema poslednjim informacijama broj stradalih je 39, od čega troje dece, ali se strahuje da bi broj žrtava mogao da bude i veći, jer se delom konstrukcije mosta koja se srušila na železničku prugu i industrijsku zonu survalo i nekoliko kamiona i oko 30 automobila. Spasioci su tokom noći i rano jutros nastavili potragu za preživelima. Opširnije o tome možete pročitati u posebnoj vesti.

#Italija

#Nesreća

#most

#žrtve

'