AKTUELNO

Uhapšen osumnjičeni za namerno naletanje automobilom na bicikliste i pešake.

Muškarac koji je uhapšen pod sumnjom da je namerno želeo da pogazi pešake ispred britanskog parlamenta, je britanski državljanin Salih Kejter poreklom iz Sudana koji nije poznat policiji od ranije, kazao je izvor iz evropske bezbednosne službe.

Policija je uhapsila 29-godišnjeg muškarca nakon što je juče, kako je delovalo, namerno naleteo svojim automobilom na bicikliste i pešake pre nego što je probio zaštitnu ogradu ispred britanskog parlamenta.

Tada su povređene dve osobe.

- Ovo se još uvek tretira kao terorizam, ali motiv nam još nije poznat - kazao je bezbednosni izvor britanskoj agenciji.

Policija, kako Rojters navodi, još nije otkrila detalje o identitetu ovog čoveka.

Kako je ranije BBC izvestio, britanski ministar bezbednosti Ben Valas izjavio je da je muškarac koji je juče kolima uleteo među pešake ispred britanskog parlamenta britanski državljanin stranog porekla.

- On je britanski državljanin. Došao je iz druge zemlje. Slučaj se u ovom trenutku tretira kao terorizam, mada to još nismo u potpunosti utvrdili - rekao je on juče za BBC.

Muškarac koji je upravljao vozilom uhapšen je ubrzo posle incidenta, a na mestu na kojem se sve dogodilo, nije pronađeno oružje.

Policija je tada saopštila da je u okviru istrage izvršila pretres na dve lokacije u Birmingenu i jednoj u Notingemu.

U saopštenju policije je takođe navedeno da nije bilo novih hapšenja.

#London

#Napad

#Policija

'