AKTUELNO

U napadu u grčkoj četvrti u Torontu kada je naoružani napadač pucao na prolazbnike i goste restorana i kafića ubijeni su 10-ogodišnja devojčica i 18-ogodišnja devojka, rekao je danas šef policije Toronta.

U napadu koji se dogodio sinoć u vrlo prometnom kvartu u centru Toronta, ranjeno 13 osoba a 29-ogodišnji napadač je stradao u razmeni vatre s policijom.

Šef policije Mark Sonders rekao je da su povrede ostalih 13 žrtava od manjih do ozbiljnih, a da su oni starosti su od 10 do 59 godina.

Sonders je odbio da navede ime napadača i rekao je da vlasti još ne znaju zašto se ovaj napad dogodio.

Kanadske vlasti su odmah posle napada saopštile da napad u toj četvrti nije bio slučajan i da ne isključuju terorizam kao motiv.

Iz jedne bolnice saopšteno je da je pet od ranjenih ljudi u ozbiljnom ili kritičnom ali stabilnom stanju.

U bolnici Sent Majkls naveli su da su tri osobe odmah operisane da bi im se spasli životi. Bolnica nije dala dodatne podatke o nastradalima.

Naoružani muškarac je otvorio nasumičnu vatru na pešake koji su prolazili ulicom Danfort u 22.00 u nedelju po lokalnom vremenu (4.00 u ponedeljak po centralnoevropskom vremenu) pre nego što je počeo da cilja restorane.

Foto: Tanjug

Policija je brzo došla na mesto i pucala u napadača koji je nekoliko trenutaka kasnije nađen mrtav u jednoj uličici, naveli su istražitelji.

Policija je brzo došla na mesto i pucala u napadača koji je nekoliko trenutaka kasnije nađen mrtav u jednoj uličici, naveli su istražitelji.

- Obećavam svim stanovnicima Toronta i još više onima koji su pogođeni ovom tragedijom da nećemo štedeti napor da nađemo odgovore na ovaj bezumni napad - rekao je gradonačelnik toronta Džon Tori. On je pozvao stanovništvo da ostane mirno i da izbegava da izvlači zaključke.

Grčka četvrt je veoma živa oblast grada, sa dosta grčkih restorana i kafića.

U Atini grčki ministar spoljnih poslova rekao je da je "duboko šokiran ovim gnusnim oružanim napadom na grčku četvrt" i izrazio saučešće žrtvama i "solidarnost s stanovnicima i vladom Kanade".

Policija Toronta razmestila je tokom vikenda desetine dodatnih pripadnika kao odgovor na povećanje broja oružanih incidenata u gradu u poslednje vreme.re nekoliko meseci vozač je kombijem uleteo među pešake u Torontu, ubivši 10 i povredivši 14 osoba, a vlasti nisu obelodanile motiv za taj napad.

#Devojka

#Napad

#Nesreća

#Poginuli

#devojčica

'