AKTUELNO

Kipar će nastaviti da podržava teritorijalnu celovitost i evropske integracija Srbije, rekao je predsednik Predstavničkog doma - Skupštine Kipra Dimitrios Siluris na današnjem sastanku u Beogradu s ministarkom za evropske integracije Srbije Jadrankom Joksimović.

Siluris je kazao da Srbija može na evropskom putu računati na svu tehničku i ekspertsku pomoć, saopštilo je Ministarstvo za evropske integracije.

Precizirao je da "Srbija, odnosom koji ima prema evropskim interacijama, uspehom reformi, ali i pristupom problemima sa kojima se susreće EU, najozbiljniji kandidat za članstvo".

Joksimović i Siluris konstatovali su da su odnosi dve države veoma prijateljski i bliski i kao takvi primer ostalima, bez otvornih pitanja i sa jasnom pozitivnom perspektivom.

Jadranka Joksimović zahvalila je Kipru što principijelno i dosledno potvrđuje poštovanje teritorijane celovitosti Srbije i što pomaže i podržava procesu pristupanja Srbije EU.

Ministarka evropskih integracija očekuje da će se tokom sadašnjeg predsedavanja Austrije Savetom EU, otvoriti pregovaračka poglavlja za koja Srbija bude spremna.

Siluris koji je u poseti Srbiji, danas je održao govor poslanicima Skupštine Srbije i s njenom predsednicom Majom Gojković potpisao dokument o skupštinskoj saradnji.

#Evrointegracije

#Kipar

#Srbija

'