AKTUELNO

Članovi tajlandskog fudbalskog tima koji su bili zarobljeni u pećini Tam Luang napustili su bolnicu u kojoj su bili lečeni.

Lekari su saopštili da su dvanaest dečaka i njihov 25-godišnji trener generalno dobrog zdravlja, osim što imaju manje infekcije, preneo je AP.

Lekar koji je procenjivao njihovo zdrvlje je izjavio da su pokazali snažan duh s obzirom da se bili unutar pecine kao i da su dobili po tri kilograma i da su im rezultati analize krvi dobri, preneo je Rojters.

Dvanaest tajlandskih dečaka i njihov fudbalski trener, koji su prošle nedelje spaseni iz poplavljene pećine, danas će se prvi put pojaviti u javnosti, na konferenciji za novinare u Čijang Raiju koju će prenositi nacionalna televizija.

Tajlandska vlada odobriće 45 minuta za konferenciju za novinare, koja će biti održana u zgradi lokalne skupštine oko 18 sati po lokalnom vremenu nakon večernjeg intoniranja nacionalne himne, a uživo će je prenositi desetine kanala, navodi Rojters.

Dečacima, njihovom treneru i nekim spasiocima biće postavljena pažljivo odabrana pitanja koja su novinari unapred dostavili, najavili su zvaničnici.

Oni su zamolili medije i javnost da poštuju privatnost dečaka nakon što su spaseni, jer bi, kako su naveli, iznenadna medijska pažnja mogla da se odrazi na njihovo mentalno zdravlje.

#Bolnica

#Tajland

'