AKTUELNO

Predsednik SAD stigao je u svoju prvu zvaničnu posetu Velikoj Britaniji usred napetosti između Vašingtona i Evropske zajednice i političke turbulencije u Britaniji. Istovremeno, desetine hiljada demonstranata protestuje ulicama Londona protiv posete američkog lidera.

Na destine hiljada demonstranta ismejalo je danas američkog predsednika Donalda Trampa prikazujući ga kao ogroman balon u obliku narandžaste bebe koja vrišti.

Foto: Tanjug

Beba u pelenama sa prepoznatljivim pramenom kose i mobilnim telefonom za tvitovanje vinula se iznad zdrage parlamenta, kao centralnog mesta demonstracija protiv Trampa zbog njegove poltike prema imigraciji, rasnom pitanju, pitanju žena i klimatskih promena.

Foto: Tanjug

Organizatori protesta navode da su demonstracije organizovane u oko 50 gradova širom Britanije, preneo je AP.

Tramp koji je doptuovao u London juče izjavio je za dnevnik "San" da se zbog planiranih protesta protiv njega u Londonu i drugim gradovima oseća da nije dobrodošao pa će izbegavati prestonicu što je više moguće.

- Voleo sam London. Nisam bio (u Londonu) duže vreme. Ali ako učine da se ne osećam dobrodošlim zašto bih ostao tamo? - rekao je on, preneo je Rojters.

#Demonstracije

#Donald Tramp

#London

'