AKTUELNO

Jedan od ronilaca međunarodnog spasilačkog tima Ivan Karadžić, volonter srpskog porekla rođen u Danskoj, izjavio je da se divi dečacima zarobljenim u pećini na severu Tajlanda na tome koliko su snažni.

- Ne mogu da shvatim koliko su ta deca staložena - rekao je Karadžić za Bi-Bi-Si (BBC).

Karadžić je rekao da su dečaci bili primorani da rone, što nikada pre nisu radili, kao i da nije uobičajeno da deca u tom uzrastu rone u pećini.

- Kada mislim o tome da su dve nedelje proveli u pećini, nisu videli svoje majke. Izuzetno snažna deca. Skoro nezamislivo - istakao je Karadžić.

Opisujući trenutak kada je video da mu se prvi dečak i ronilac približavaju, Karadžić je rekao da je u prvom trenutku bio veoma uplašen.

- Kada sam, međutim, video da je živ, da diše i da je izgledao dobro, veoma dobro sam se osećao - kazao je Karadžić.

U jutarnjim satima počela je i treća faza operacije spasavanja preostala četiri dečaka i njihovog trenera iz pećine na severu Tajlanda, a zvaničnici očekuju da će svi biti izvučena tokom dana.

AP prenosi da će pećinu danas napustiti i lekar i trojica pripadnika tajlandskih "foka" koji su sa dečacima.

U jučerašnoj akciji spasavanja iz pećine u Tajlandu izvučena su četiri dečaka, koliko i prethodnog dana, potvrdili su predstavnici tajlandske mornarice. Grupa od 12 dečaka i njihov trener nalazili su se u pećini od 23. juna.

#Tajland

#deca

#pećina

'