AKTUELNO

Tajlandski dečaci koji su već dve nedelje zaglavljeni u pećini napisali su pisma svojim roditeljima u kojima su im poručili da ne brinu i da su jaki.

U ručno napisanim porukama oni su tražili određenu hranu, između ostalog prženu piletinu, prenosi Bi-Bi-Si.

- Nastavniče, nemojte nam zadavati puno domaćih zadataka - napisao je u pismu jedan od dečaka.

Trener dečaka koji je takođe zaglavljen sa dečacima, izvinio se roditeljima.

- Dragi roditelji, sada su svi dečaci dobro, spasilački tim nas dobro pazi. Obećavam da ću najbolje što znam brinuti o dečacima. Hvala svima koji su došli da pomognu - napisao je on.

Grupa je poslala poruke nakon što su i oni primili pisma od porodice, što je i prva komunikacija koju su dečaci imali sa roditeljima.

Tajlandski spasioci koji pokušavaju da izvuku 12 dečaka i njihovog trenera iz pećine, rekli su da neće odmah početi da pokušavaju da ronjenjem evakuišu dečake jer još nisu naučili na pravi način da rone.

Foto: Tanjug AP

Međutim, guverner te oblasti koji i rukovodi operacijom spašavanja Narongsak Osatanakorn nagovestio je na konferenciji za novinare da ukoliko obilne kiše uzrokuju nove da nivo vode u pećini poraste, ronioci će pokušati da izvuku dečake iz pećine, prenosi AP.

Dečaci uzrasta od 11 do 16 godina i njihov trener otišli su da istražuju pećinu nakon fudbalske utakmice 23. juna, međutim, nivo vode koji je porastao zbog monsunskih kiša presekao im je put, tako da su ostali zaglavljeni u pećini.

#Tajland

'