AKTUELNO

Vlasti su privele sedam osoba u vezi sa ovim napadom.

U eksploziji autobusa koja se dogodila ispred univerziteta u turskom gradu Kajseri poginulo je najmanje 13 osoba, dok je 55 ranjeno. Na mestu događaja nalaze se brojne ekipe hitne pomoći. Kancelarija premijera privremeno je zabranila medijsko izveštavanje o toj eksploziji.

Među poginulima, kako prenose neki mediji, ima i civila.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da je Kurdistanka radnička partija (PKK) odgovorna za napad automobilom-bombom na autobus u gradu Kajseriju u središnjoj Turskoj, u kojem je ubijeno 13, a povređeno 56 ljudi, od kojih su skoro svi vojnici.

Erdogan je saopštio da je za napad odgovorna "separatistička teroristička organizacija", dodavši da takvi napadi nisu nezavisni od razvoja događaja u Iraku i Siriji.

Kako je saopštio ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu, u vezi sa napadom turske vlasti su do sada privele sedam i tragaju za još pet osoba.

Potpredsednik turske vlade Vejsi Kajnak rekao je u televizijskoj izjavi, da je napad automobilom-bombom izveden na autobus koji je prevozio vojnike, potvrdivši da ima povređenih, ali je napomenuo da se za sada ne zna koliko ima poginulih.

Turska televizija NTV ranije jutros je javila da je autobus prevozio civile i vojnike van dužnosti, a do eksplozije je došlo u blizini autobuske stanice u kampusu Univerziteta Erčijes u Kajseriju.

I. P.

#Eksplozija

#Hitna pomoć

#Napad

#Policija

#Turska

'