AKTUELNO

Vojska je uz podršku vazdušno-kosmičkih snaga Rusije stabilizovala sutuaciju u području Alepa.

Kako je na brifingu izjavio zamenik načelnika glavne operativne uprave Generalštaba oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Viktor Poznihir, vladine snage i pripadnici samoodbrane završavaju oslobađanje istočnog Alepa od terorista.

- Vladine snage i odredi samoodbrane završavaju operaciju oslobađanja od terorista istočnih regiona ekonomske prestonice Sirije - Alepa. Tokom ofanzive militanati su isterani iz svih kvartova koje su kontrolisali. Sirijska vojska je tokom borbenih akcija ubila više od 900 militanata, uništene su na desetine jedinica teškog naoružanja i vojne tehnike - rekao je on.

Dodao je da je tokom izvođenja operacije u potpunosti oslobođeno 105 kvartova Alepa, površine 78,5 kvadratnih kilometara.

- Skrećem pažnju da, prema odluci predsednika Ruske Federacije, avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u području Alepa nije korišćena od 18. oktobra - naglasio je on. Poznihir je naveo da su napadi militanata Islamske države na Palmiru odbijeni. U isto vreme, linija odbrane prolazi kroz područja grada Tjas i aerodroma Tifor. Ruska federacija pruža pomoć rukovodstvu Sirije u organizaciji kontranapada na Palmiru - rekao je Poznihir.

I. P.

#Alep

#Islamska država

#Rusija

#Sirija

#Terorizam

'