AKTUELNO

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o situaciji u Siriji, pri čemu su istakli značaj pronalaženja političkog rešenja za tu krizu, a ujedno izrazili i zadovoljstvo u pogledu primene zajedničkih energetskih projekata.

To je saopštila Pres služba Kremlja, uz napomenu da je poziv inicirala Ankara, prenosi Tas s.

Dva predsednika su nastavila "temeljni dijalog o situaciji u Siriji i istakla značaj pronalaženja političkog rešenja za tamošnju krizu, zasnovanog na postignućima u okviru procesa u Astani", navodi se u saopštenju.

- Obe strane su potvrdile posvećenost suverenitetu i teritorijalnom integritetu Sirije - dodaje se u saopštenju Kremlja.

Uz to, Putin i Erdogan su izrazili zadovoljstvo kad je reč o tekućoj primeni zajedničkih energetskih projekata, uključujući izgradnju nuklearne centrale Akuju i gasovod Turski tok.

- Pozdravili su završetak pregovora o tranzitu ruskog gasa preko Turske i potvrdili rešenost da dalje jačaju uzajamno korisnu saradnju - zaključuje se u saopštenju.

Dva predsednika su, takođe, razgovarala o rusko-turskim odnosima, fokusirajući se na sporazume postignute na sastanku Saveta za saradnju na visokom nivou, održanom 3. aprila u Ankari, navodi ruska agencija.

#Razgovor

#Redžep Tajip Erdogan

#Vladimir Putin

#telefon

'