AKTUELNO

U drugoj polovini dana vladine snage krenule su sa istoka i oslobodile kvart Sukaru u istočnom delu grada.

Sirijska vojska i pripadnici samoodbrane istisnuli su militante Islamske države sa visoravni u području vojnog aerodroma kod Palmire, saopštio je sirijski vojni izvor.

- Sirijska vojska je povratila kontrolu nad napuštenom kasarnom u blizini Tifora (T-4) u predgrađu Palmire - saopšteno je.

Sirijska vojska je za dva dana sprečila tri velika napada terorista na vojni aerodrom T-4. Militanti Islamske države nastavljaju da granatiraju avio-bazu iz raketnih sistema.

U nedelju su teroristi, nakon neprekidnih dvodnevnih napada, ponovo zauzeli Palmiru. U rukama terorista su se našli i grad i istorijske ruševine koje ulaze u spisak kulturne baštine Uneska.

Prema različitim podacima, u napadu na Palmiru učestvovalo je do 5.000 militanata, među kojima na stotine samoubica. Teroristi su koristili i desetine jedinica oklopne tehnike iz provincija Rake i Dejr el Zora.

Situacija u Alepu Ukupna površina Alepa, pod kontrolom terorista, smanjila se do 2,5 kilometara kvadratnih, navodi se u saopštenju ruskog Centra za mirenje zaraćenih strana.

I. P.

#Islamska država

#Palmira

#Rat

#Sirija

#Terorizam

#Vojska

'